Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас ще се превърне в Барселона на Балканите
Автор: Екип Burgas24.bg 10:47 / 13.02.2017Коментари (28)57180
©
Българският черноморски град Бургас ще претърпи трансформация, за да предложи както на туристите, така и на бургазлии европейски стандарти, зелени зони и удобства.

Престои нов план за урбанизация на Бургас, който ще превърне града на гларусите в Барселона на Балканите. Каталунският град е известен като една от най-предпочитаните дестинации за летни почивки. Градът предлага не само красиви и чисти плажове, великолепна кухня, красиви паркове, пленителни сгради, но преди всичко, силно развита урбанизация, с повече пешеходни зони и гъвкава транспортна мрежа. Наскоро в Барселона се забрани строежа на нови хотели в центъра. Запазването и облагородяването на районите е приоритет, тъй като големият поток от туристи, както и силно развитата спедиция в Барселона, водят до засилена нужда от подобряване на градската и пътната инфраструктура.

Барселона е икономическа, културна и административна столица на Каталуния и център на икономическа дейност в Южна Европа. Евро-средиземноморския регион, включително Балеарските острови, Валенсия, Арагон консолидира 800000 бизнеса, което и налага нужда от спедиторски услуги. Ето защо, транспортът и логистиката в Барселона са силно развито звено. България също развива успешни бизнес отношения и към момента международните линии за превоз на групажни товари до Испания са най-силно търсени на пазара.

Въпреки натиска на бизнеса, иберийците успяват да съхранят чара и природните забележителности в Барселона. По стъпките на каталунците върви и Бургас.

Планът за градско развитие е одобрен от група архитекти от организацията Geostrich и включва проекти за озеленяване и залесяване. В него се предвижда изместване на индустриалните зони на север и на запад от града и превръщането на Южната промишлена зона в огромен парк, подобен на морската градина в друг български черноморски град, Варна.

Предвиждат се още по-малки паркове, велоалеи и зелени зони, както и нова пешеходна и административна зона.


Нефтените отлагания в близост до огромната нефтена рафинерия Лукойл Нефтохим ще се покрият с почва и растения и ще се превърнат в нов парк.

Проектът предвижда изграждането на ново голф игрище и туристически зони, както и изграждане на три пътища за отклоняване на натоварения трафик от централните части на града. Нова жп линията ще свързва центъра на града до летище Бургас.

Планът за развитие на градските райони също предвижда места за фотоволтаични енергийни паркове и разширяване на мрежата за разпределение на природен газ в Бургас.

Очаква се Бургас да се превърне в желана дестинация и текучеството на туристи да се увеличи, а бургазлии да поддържат и пазят чиста своята "малка Барселона".
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Явно Благовестина никога не е ходила в морската градина на Варна, която е пет пъти по-голяма от бургаската!!!!!
Aнонимен
на 15.02.2017 г.
0
 
 
Браво на Г-н Кметът!Блазе им на тези които ще доживеят това.Аз съм човек на възраст,и ми се иска ,ако има прераждане, пак да се родя в Бургас.Сигурен съм, че някъде ще има бюст на г-Николов, като най -добър кмет на Бургас. А вие злъчни и неблагодарни човечета,вечно недоволни,от нищо не радващи се (ако не сте червено-атакистки-патриотарски тролове),така и ще ви премине животът в злоба и омраза.
0
 
 
Това е някаква дебилна шега, нали!?
0
 
 
Кой ли е собственика на новия небостъргач?
0
 
 
Бургас не оправи ли заплатите скоро ще се превърне в пенсионерския дом на Балканите. С тия 500, 600 лв няма да станат нещата...
Aнонимен
на 13.02.2017 г.
0
 
 
Летище Варна от по-малкото сезонно летище на БГ черноморието е на път да се превърне в летище за целогодишно ползване. След Уйзеър от там започват постоянни полети Райънеър. И двете компании ще летят всеки ден до няколко европейски града. Чичо Кмет защо спи и ни баламосва с градинки?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: