Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас става декор на нови български филми и сериали! Звезди на родното кино снимат в града!
Автор: Иван Сотиров 15:38 / 16.04.2021Коментари (0)5626
©
Снимки на новия филми на Теодор Ушев в Бургас
Филмови режисьори проявяват небивал интерес да снимат  в Бургас. Предложенията им да използват красивия ни град за декор на продукциите си валят към Община Бургас. Тя от своя страна ще стимулира популяризирането на морския град с общинска програма, в която за 2021 година е предвиден бюджет в размер на 80 хил. лв. Предстои свикване на Постоянната комисия по култура и читалищна дейност, която да разгледа предложенията и да определи сумите за съфинансирането на лентите, научи Burgas24.bg.

Амбициозните проекти дават заявка да привлекат мащабна публика. Единият от тях "Абсолютно доверие", който освен в кината ще бъде разпространен и в стрийминг платформи с над 40 милионна аудитория. Освен това ще има телевизионна премиера в една от най-гледаните национални телевизии. Режисьор на продукцията е популярният Мартин Макариев. Част от актьорският състав са Яна Маринова, Луиза Григорова и Владимир Зомбори.

БНТ също се надява да спечели субсидия да заснеме сериал в Бургас с   "Аз и моите жени“.  "Сериалът  ще покаже град Бургас като модерно и готино място за живеене, ще съдържа сцени, които ще покажат красивите места в града, герой-екскурзовод, който ще покаже градските забележителности, възможност за включване на специфични локации и събития. Сюжетът ще се развива в модерна болница, която ще представи Бургас като град с развита медицина", е описанието на сериала.  В главните роли са признати родни актьори, сред които Радина Кърджилова, Захари Бахаров, Йоана Темелкова, Филип Аврамов, Теодора Духовникова, Луиза Григорова и Александър Сано.

Кадри от Бургас също може да гледаме в драмата "Бъди до мен“. Филмът разказва за възрастен художник, който се събужда в дървена лодка насред морето, без никакви спомени кой е. Единственото нещо, което има в себе си е едно писмо, което тепърва ще отвори да прочете. "Бургас, или иначе казано родният дом, е една от основните теми във филма. В него ще се разгърне мотива за красотата и величието на този разцъфтяващ град. За да бъде представено това по един различен и разчупен начин, героите ще се качат на лодка и ще акостират на Моста през 80-те години на XX век", издават продуцентите. Режисьор и сценарист на филма е Тина Маркович. Стилът на заснемане ще бъде абстрактен и нестандартен, предвид факта, че главният герой е с прогресираща деменция. За по-голяма автентичност някои от кадрите ще бъдат заснети в документален стил.

Копродукцията между България и Франция "Добрият шофьор“ вече е спечелил вниманието и подкрепата на голяма финландска  продуцентска компания, както и на големите филмови институции в страната - Финландската филмова фондация и Финландската национална телевизия. Продукцията е подкрепена и от европейската програма "Творческа Европа - Медиа“, както и от "Евроимаж“. От българска страна финансирането е осигурено от ИА "Национален филмов център“. Творческият състав на филма ще бъде изцяло български. Сценаристи на лентата са Константин Божанов и Тонислав Христов, който е и режисьор. Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро и Слава Дойчева са част от актьорския състав. 

Ники Илиев също има намерение да режисира в морския град и то продължение на филма "Завръщане". Снимките ще се осъществят на емблематични локации в града и региона, като това е една прекрасна възможност Бургас да бъде представен по-много красив и приятен начин пред над 2,5 млн. зрители в България и по целия свят. Филмът, освен в кината, ще бъде излъчен по bTV в праймтайм, в много други държави пред преобладаващо българска публика, но ще участва в редица фестивали по целия свят, след което ще бъде и качен свободно в онлайн пространството.

Актьорският екип е в състав Александър Кадиев, Ники Илиев, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диляна Попова, Евелин Костова, Бойко Кръстанов, Райна Караянева и Искра Донова. Общият му бюджет е 780 450  лв. 

Хитът на сезона на bTV "Съни Бийч“ също има намерение да снима в Бургас.  В първи сезон присъствието на града е в част от един епизод, доколкото в новия сезон действията в Бургас са значително увеличени, както и броят на епизодите, издават продуцентите. В сериала ще бъдат показани общи кадри на атмосфера и знакови обекти и локации от Бургас, улавящи красотата, развитието и напредничавия дух на града. Същите се излъчват като кратки заставки с надпис "БУРГАС“. Във филма гост-звезда може да стане и кметът на Бургас Димитър Николов, издават още от продукцията. Предвидена е цена на "Сватба“ на двама от главните герои, които по избор биха могли да бъдат венчани от кмета на Бургас.  

Друга копродукция на Франция, България, Германия и Великобритания с работно заглавие "Четири сезона“ е избрала Бургас за своя сцена. " Четири отделни истории са вплетени в сюжета на филма и се заснемат от местни актьори на български, френски, немски и английски език. Всеки сезон се случва в определено време и в отделна страна, а темите, които ги обединяват са отминаващото време, женствеността и любовта. Сезонът, който ще представя България е Лято. Темата е за двама души, които се срещат в мислите си и се връщат към историята на вълнуващата си лятна любов. Сценарист и режисьор от българска страна е Ванина Кондова, тя играе и главната роля, заедно с актьора Леонид Иовчев. Предвижда се българската част на филма да се заснеме на територията на Община Бургас и региона", издават от продукцията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: