Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас стимулира използването на екологични превозни средства
Автор: Екип Burgas24.bg 09:45 / 09.02.2016Коментари (0)3535
©
Бургас продължава политиката си за използване на екологични превозни средства. През ноември от Общината обявиха плановете си да закупят два електромобила за нуждите на екоинспекторите в институцията. Идеята е субсидии на закупуването им да бъдат отпуснати от Националния доверителен екофонд. По друг проект се предвижда в града да се обособят още 3 станции за зареждане на електроавтомобили, научи Burgas24.bg.

Докладна записка за изграждане на пилотна система за градска електромобилност в град Бургас е входирана в Общински съвет - Бургас. От нея става ясно, че Община Бургас е изразила своята подкрепа за проект за изграждане на система за градска електромобилност в градовете Пловдив, Варна и Бургас, подготвен от фирма "Елдрайв" ЕАД, и одобрен за финансиране по програмата JESSIСА на Регионален фонд за градско развитие АД.

Сътрудничеството по проекта е свързано с доставка, монтаж, експлоатация и поддръжка на 3 зарядни станции за електрически превозни средства разположени по основни градски транспортни линии локации, като Община Бургас поема ангажимент за осигуряване на безпрепятственото и законосъобразно ползване на тези локации, находящи се в имоти общинска собственост с осигурени по две паркоместа към всяка, а фирма "Елдрайв" ЕАД ще извърши за своя сметка проектирането, доставката, монтажа и поддръжката на зарядните станции.

Реализирането на проекта ще тества в реална среда приложението на чисти превозни средства и горива, тяхната надеждност и удобство и ще покаже нагледно как може да бъде изпълнен и развит този модел на местно ниво. Той ще бъде пример за добра практика в сферата на използване на нисковъглеродни и алтернативни методи на транспорт.

Ползите от водения интегриран подход в създаването на последователна и изчерпателна програма за подобряване на градския транспорт, която да улесни пълното обновяване и модернизация на системата за градски транспорт в Бургас ще бъдат демонстрирани с въвеждането на нов тип електрически превозни средства за обслужване целите на градския транспорт и мобилност. Ще бъдат надградени постигнатите вече резултати и ефект от проектите "Интегриран градски транспорт на Бургас" и "Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен" като подмяната на автобусния парк с нови дизелови и метанови автобуси и променливо токови тролейбуси.

Община Бургас е убедена, че проектът ще окаже добавена стойност чрез въвеждане на нова услуга към вече щадящи околната среда възможности за подобряване на мобилността на територията на града и ще допринесе за постигането на по-високо качество на живот, става ясно от докладната записка.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: