Бургас участва в още един общоевропейски проект - Гъвкави градове

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:53 / 13.11.2015
1195
През октомври Община Бургас стартира изпълнението на проекта Resilient cities - Гъвкави градове, финансиран от Европейската комисия по междурегионална програма URBACT III. Той има за цел да създаде мрежа от градове, обединени в усилието си да подобрят гъвкавостта си за справяне с различни предизвикателства по отношение на социалното включване, градската среда, климатичните промени и др.

В първата фаза от проекта партньори на Бургас са Вайле (Дания), Глазгоу (Обединено кралство Великобритания), Ротердам (Нидерландия), Солун (Гърция). Във втора фаза партньорската мрежа ще бъде разширена с още 5 европейски града.

Проектът ще създаде информационна мрежа между изброените участници, които да обменят опит и добри практики за подобряване на гъвкавостта си по нов, адаптивен начин. В големите градове се развива интензивна икономическа дейност и в тях е концентрирана по-голямата част от населението. От една страна това представлява потенциал за динамично и иновативно развитие, но от друга ги прави уязвими в различни области.

В рамките на проекта Община Бургас ще разработи план за действие, в който ще се идентифицират тези уязвими области. След това ще се предвидят конкретни мерки за подобряване на адаптивността и гъвкавостта на града за повишаване на социалното включване и справяне с климатичните промени.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важна среща между областния управител Нейкова и генералния консул...
КОЦ- Бургас получи дарение от фондация "Стилиян Петров"
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!
НСИ с важна новина за детската престъпност в Бургаско
Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14 май в Бургас
Бургас е предупреден за утре!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).