Бургас влиза в полезрението на световната туристическа индустрия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:34 / 09.03.2017
1369
Бургас влиза в полезрението на световната туристическа индустрия и представя своя потенциал като атрактивна дестинация не само за почивка, но и като възможност за бизнес и инвестиции в тази сфера.

Градът участва в най-голямото туристическо изложение в света ITB Берлин, което се провежда от 8 до 12 март. Община Бургас присъства на националния щанд, който е разположен върху 400 квадратни метра на престижния световен форум. В продължение на няколко дни морският град ще представи своите природни дадености, културно-исторически обекти и предстоящите фестивали.

Амбицията на Община Бургас е съвместно с туристическия бранш да следва най-новите тенденции в развитието на този сектор от икономиката. Целта е забележителностите и потенциалът на града да бъдат популяризирани в широк мащаб и по този начин да бъдат привличани все повече посетители от различни краища на света.

Във втория ден на изложението ресорните министри от държавите, които участват във форума, ще се включат в Седмата среща на Световната организация по туризъм към ООН под надслов "По пътя на коприната". На нея ще бъде представен потенциалът на България като целогодишна туристическа дестинация.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).