Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаска гордост от математическа олимпиада в Минск
Автор: Екип Burgas24.bg 12:29 / 22.04.2015Коментари (2)1486
©
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Отборът, представил България на Европейската олимпиада по математика за момичета в Минск, Беларус, се завърна с три сребърни и един бронзов медал. Бургаската математическа гимназия е с реален дял в отличното представяне чрез Магдалена Георгиева - една от четирите девойки, съставляващи националния отбор на България и завоювали седмото място в отборното класиране сред представителките на 29 държави. Маги и съотборничките й Деница Маркова и Виолета Найденова от София са носители на сребърни медали. Четвъртата участничка в отбора - Дона-Мария Иванова от Русе е бронзов медалист.

Магдалена Георгиева е ученичка в ПМГ "Акад. Никола Обрешков" от 8 години. През целия период на обучение - от 5 до 12 клас участва във всички национални олимпиади, като почти винаги достига до финалния кръг. През 2014 година е включена в разширения отбор за международната олимпиада. На национални състезания има различни постижения, най-силното й представяне е първото място на национален есенен математически турнир. В малка възрастова група участва в международно състезание в Азия. Олимпиадата в Беларус е първото й международно участие в голямата възрастова група.

"Годината почти свърши, остава ми само едно национално състезание, а след това - университета. Кандидатствала съм математика и статистика, искам да уча с идеята да се развия към нещо приложно. Имам предложение от Оксфорд, надявам се да отида да уча там. От състезанията, в които съм участвала, имам предимството на опита и подготовката, която ми помогна при кандидатстването да покажа, че наистина знам какво искам да правя със живота си, в случая с математиката, защото много по-задълбочено съм я изучавала", споделя Магдалена. Избрала е математиката благодарение на учителката си Юлия Хараламбиева, която я стимулира с предлагане на различни интригуващи задачи от V до XII клас.

Извън математиката и състезанията Магдалена Георгиева е очарователна девойка, която кара ски - водни и зимни, обича природата и спорта, печели медали от турнири по карате, участва в доброволчески благотворителни инициативи.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.04.2015 г.
0
 
 
Ами и ако там го изписват като Б"А"лгария,още дълго време няма да чуят.
0
 
 
Браво.благодарение на това момиче и на други като нея показваме на света че Балгария саществува защото много от чуйденците не са чували за Балгария
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: