Бургаска лекарка спаси агонизиращ американец в самолет

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:24 / 02.03.2017
5710
Бургаският анестезиолог д-р Милена Минева става герой по време на 9-часов презокеански полет от Амстердам до Ню Йорк. Младата лекарка буквално спасява живота на агонизиращ в самолета 45-годишен американец, който получил непоносими болки заради хронично заболяване. Историята разказа пред "Флагман" нейна приятелка, която е пътувала в самолета заедно с Милена и е станала свидетел на сцената като от филмите.

"Пътникът буквално се превиваше от много силна хронична болка, която се е обострила по време на полета. Когато екипажът попита дали на борда има лекар, Милена веднага се отзова. Тя приготви обезболяващи лекарства с помощта на аптечката на борда", разказа нейната приятелка.

Мъжът от самото начало получил много силни болки в гърба, пил своите лекарства, които обаче не му помогнали. Тогава се наложила намесата на българката.

"Човекът вземаше много силни лекарства и заради принудителното положение и промененото налягане, по време на полета имаше изключително силни болки. Дори можеше да се наложи самолетът да кацне принудително заради него, но нямаше къде, тъй като летяхме над океана", каза още бургазлийката.

От медикаментите, с които са разполагали на борда, д-р Минева прави такъв, който почти веднага облекчава болките на пътника, а от самолетната компания й изпращат благодарствено писмо за проявения героизъм.

Д-р Милена Минева е опитен анестезиолог в УМБАЛ-Бургас, тя е учила Медицина в Стара Загора, специализирала е във Варна, но призванието й я връща в Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).