Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаската гимназия по туризъм се представи отлично в Регионалното състезание по професии във Велинград
Автор: Иван Сотиров 15:54 / 02.04.2019Коментари (0)2313
©
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Отборът на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Бургас участва в Регионалното състезание по професии, което се проведе от 27 до 29 март във  Велинград. Състезанието се премина по предварително установен регламент в категории "Най-добър млад готвач“, "Най-добър млад сервитьор“ и "Най-добър млад хлебар-сладкар“.

В състезанието взеха участие 18 отбора на готвачи, 12 отбора на сервитьори и 10 отбора на хлебар-сладкари от професионалните гимназии на Асеновград, Бургас, Велинград, Котел, Кърджали, Павел баня, Пловдив, Поморие, Стара Загора, Слънчев бряг, Сливен, Хасково и Ямбол. Състезанията бяха оспорвани, а отличното представяне на участниците затрудни журито в крайната класация.

В категорията "Най-добър млад готвач“  Божидара Михова от ХІІ клас, на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Бургас  се класира на 6 място. Предястието, което приготви беше Пура с банична плънка, обвита в пелерина от бутер тесто, поднесена с бонбони от сирена. Основното ястие носеше името "Пролет край стария пън“ и представляваше Руладин от свинско бон филе и прошуто с гарнитура полента и поширана тиквичка.

В категорията "Най-добър млад сервитьор“  се представи Пламена Петрова от ХІ клас, която се класира на 5 място. Задачата й беше да подготви маса за двама; да презентира и сервира асортимента, приготвен от готвача, придружен от подходящо вино; както и да декантира червено вино – техника за отделяне на утайката на виното.

В категорията "Най-добър млад хлебар-сладкар“  Гюлсюм Юсеин заслужено спечели овациите на публиката, въпреки че  се класира на 5 място.  Нейната "фокача“, приготвена в два варианта – с розмарин и зехтин, с маслини и чери домати бе високо оценена от всички, които я дегустираха. Десертът, с който се представи беше деконструирана вариация на торта "Черна гора“, в изключително атрактивен и вкусен външен вид.

Представянето на бургаския отбор получи отлични  добри отзиви от жури, кулинарни специалисти и зрители. Учениците от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Бургас продължават в следващия кръг на състезанието – Националния, който ще се проведе в Пловдив между 18 – 20 април.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: