Бургаската опера показа приказни костюми

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:24 / 27.05.2016
733
Малко преди голямата премиера на балета "Лебедово езеро", Бургаската опера открехна вратите на гардеробната си, за да покаже част от приказните костюми, с които ще танцуват девойките - лебеди, принцът и злият магьосник. Дантела, ефирна коприна и кадифе ще покрият съвършените тела на балетистите, които ще представят най-мащабния спектакъл, игран в Бургас. Костюмите на Белия и Черния лебед обаче се пазят в дълбока тайна до нощта на премиерата - 30-ти май. Те са дело на Цветанка Петкова - Стойнова и са изработени от неуморните шивачки на Бургаската опера.

Точно в 19:00ч. в понеделник публиката ще може да види "Лебедово езеро" в пълния му блясък. А изящните солисти и красива музика ще са пиршество за очите. В ролята на Белия и Черния лебед ще влезе примабалерината Веса Тонова, в принц Зигфрид ще се превъплъти Емил Йорданов. Злият магьосник ще бъде изпълнен от Милен Петров, а шутът от Даниел Тичков. Режисурата е дело на ненадминатия проф. Хикмет Мехмедов, а сценографията на гениалния Иван Токаджиев.

"За първи път ще покажем комбинация между рисуван и принтиран декор", споделя Токаджиев. За основен цвят на декора е избран синият. В част от сцените ще се използва и мултимедия, която ще подсили сетивата на публиката.
За безсмъртната класика на Чайковски се смята, че трябва да се гледа поне веднъж в живота. "Лебедово езеро" е прекрасен начин, по който родителите могат да въведат децата си в магията на танца. Заради приказния сюжет, увличаща музика и костюми, балетът успява да задържи вниманието дори на най-малките зрители.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Облачно време по морето днес
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).