Бургаската полиция по следите на двама подпалвачи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:42 / 28.04.2023
9863
Задържани са извършителите на палеж на входната врата на кооперация, разположена на ул. "Карлово" № 32 в к-с "Лазур", осъществен на 13 април. Подпалвачите са двама криминално проявени и осъждани мъже от Гълъбово - на 26 и 34 години.

При извършени действия по разследването - претърсване и изземване  на адресите, обитавани от мъжете, са намерени и иззети дрехите, с които са били облечени, както и раницата, в която са пренасяли горивните материали по времето на палежа. Посредством видеозаписи е установен маршрутът на извършителите. Извършено е разпознаване, пред съдия са разпитани и свидетели.

Мъжете са направили пълни самопризнания и са описали механизма на извършеното от тях престъпление. Причините за палежа са в процес на изясняване. Събраните до момента материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура.

Палежът е разкрит в резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас, Пето Районно управление – Бургас, Районно управление – Несебър и ОДМВР – Стара Загора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).