Бургаски бездомни на работа в общинските служби

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:55 / 12.10.2015
781
Центърът за временно настаняване в Бургас се обитава от десетина бездомни към днешна дата. Сградата, в която се помещава приютът, е с капацитет от 30 души, но има готовност в него да бъдат настанени до 60 човека.

"Има бездомни, които са пребивавали в Центъра в началото на тази календарна година, но имат остатък от полагаемите дни. Най-вероятно те ще се възползват от тях, когато застудее. Времето, в което могат да останат в приюта, е 3 месеца за 1 календарна година", посочи за Burgas24.bg Мая Казанджиева, директор на "Социални дейности, здравеопазване и спорт" към Община Бургас.

Социалните се стремят да помогнат при намиране на работа на хората, останали без покрив над главите. Доста от тях са наети от общински фирми като "Хляб и хлебни изделия" или "Обреден комплекс".

"В "Обреден комплекс" вече половин година работи мъж", който пребиваваше в Центъра за временно настаняване. Освен към общинските служби имахме бездомни, започнали работа към Пристанище-Бургас и в частна строителна фирма. Най-големият успех за мен и за колегите е, когато ги видим, че се трудят и си намират дом", сподели Казанджиева.

Има и бездомни, които не са се задържали трайно на работа - някои прекратявали трудовите си договори по тяхно желание, а други били освободени от работодателя. Други се събирали и си наемали квартира заедно, за да могат да си поделят разходите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).