Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаски деца пазят културното наследство на Европа
Автор: Иван Сотиров 16:33 / 09.10.2019Коментари (0)970
©
Деца от ОУ "Найден Геров" участват активно в опазването на културното наследство на Европа. Те заедно със свои връстници от Португалия, Чехия, Италия, Гърция и Румъния са част от проекта "Опазване на културното наследство и ценностите на Европа". Координатор на проекта от българска страна е Марияна Монева - учител по английски език в училището.

Преди дни участниците от българска страна представиха пред учители и съученици в ОУ "Найден Геров" резултатите от първата година на изпълнението на проекта. През този период те се срещнаха с партньорските организации в Чехия и Италия. Като част от проекта учениците изработиха лого на конкурса. На събитията в Европа те представиха страната ни чрез ръчно направени от тях кукли с български национални носии, изработиха маски на родни паметници, съставиха енциклопедия на българските обекти от национално значение, подготвиха и журнал със снимки и рисунки.

В началото на месец ноември 2019 година ученици и учители ще посетят училището  в Комотини, Гърция. Всички прояви на учениците от ОУ "Найден Геров" са насочени към децата и младите хора, които имат задължението да пазят нашето културно наследство за следващите поколения. Акцентът е поставен върху тази образователна стойност на културното наследство, както и върху неговия принос за устойчивото икономическо и социално развитие. Чрез участието си в различните мероприятия от проекта децата се насърчават да търсят интелигентни начини за опазване, управление и нов поглед върху наследството на Европа. Целта е хората да се доближат до своето културно наследство и да се чувстват по-съпричастни към него, да се поощрят споделянето и високото оценяване на богатото културно наследство на Европа, както и да се засили чувството на принадлежност към общо европейско пространство.

Проектът на Еразъм + "Опазване на културното наследство и ценностите на Европа"  е финансиран от Центъра за развитие на човешките ресурси; Ключова дейност 2 "Стратегически партньорства", сектор "Училищно образование", проекти за "Партньорства за училищен обмен", с водеща организация Португалия, Фелгуераш. Партньорската организация от българска страна е ОУ "Найден Геров". Проектът  се изпълнява за 24 месеца, като крайният срок е 31.08.2020 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Български тенис
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: