Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаски депутат пострада след тежък инцидент
Автор: Екип Burgas24.bg 10:18 / 23.04.2022Коментари (2)1631
©
Миналата седмица сред акцентите на парламентарните фоторепортери се оказа и един депутат с патерици в пленарната зала. Причината бе важното гласуване за избор на управител на БНБ, което можеше да предизвика силен трус в управлението. 235 народни представители присъстваха в ключовия момент, което се случва доста рядко.

Депутатът с патериците и шината на крака пък бе Димитър Ташев. Представителят на "Продължаваме промяната“ от Бургас е претърпял тежка контузия на десния крак при каране на ски на Боровец в края на март, пише Flagman.

Има 20-годишен опит по пистите. Нелепото е, че инцидентът става на почти равен участък. Причината е топлото време и кишата, в която ската му заорава.

Оттогава Димитър Ташев е с патерици, но въпреки това не е оставил задълженията си като народен представител. Не може да ползва стандартните депутатски банки в пленарната зала - условия за хора с увреждания там няма. Затова сяда на стол зад последния ред, откъдето все пак да може да гласува.

"Определено в Народното събрание няма условия за хора с двигателни проблеми. Тоалетната е на долния етаж. Има рампа, която е за количките от бюфета и която би могла да се ползва от хора с увреждания. Но задължително трябва да има тоалетна на нивото на залата. В момента е безумно. Определено има нужда от подобрения на условията“, казва Ташев.

Въпреки контузията той участва и в заседанията на парламентарните комисии по туризъм и по регионално развитие, на които е член. А те са в другата сграда на Народното събрание – бившия Партиен дом, където условията също са предизвикателство.

Преди дни Димитър Ташев инициира и среща за развитието на здравния туризъм в Странджа и Малко Търново. Участва и в разговорите на депутати с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в парламента тази седмица, които раздрусаха властта.

"Хората са ме избрали не да си стоя вкъщи, пък и с патерици горе-долу се оправям“, казва депутатът, който готви и приемна за граждани на 2 май.

Отсъствал за няколко дни от парламента само след извършената на 11 април операция на крака.

Младият народен представител засега се възстановява успешно и се надява до 20 дни вече да няма нужда от помощни средства за придвижване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кво да ,трябва да ревмли ,че пуяка си е карал ските и цялата нация потъна в скръб.Като във Корея.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: