Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаски лекари посрещнаха отличия със сълзи на очи! Израелците възхитени от професионализма на медиците ни
Автор: Екип Burgas24.bg 14:54 / 26.07.2012Коментари (0)2172
Лекари от бургаската болница посрещнаха със сълзи на очи отличията и благодарствените писма, получени по повод професионалната, бърза и точна реакция след атентата на Летище Бургас на 18 юли. Днес на тържествен Медицински съвет изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев представи пред всички медици в болницата почетния плакет на Министерството на здравеопазването и поздравителните адреси, които болницата получи вчера от министър-председателя Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Десислава Атанасова пред всички членове на правителството на Република България.

"Много болници, които претендират, че са възможно най-добрите като алгоритъм и начин на поведение в такива спешни ситуации, има какво да научат от нас. Надявам се вие да сте горди и аз да ви пожелая доброта и само напред. Вие проявихте хуманност, жертвоготовност, но не като помпозен изказ, а като точно понятие. Хора в отпуск, колеги сестри, санитари, които нямаха пряк ангажимент се отзоваха. Всичко това даде блестящи резултати. Това беше високо оценено от консултантите, които дойдоха и нямаше какво да свършат. Те решиха да ни помогнат в аспект да доконсултират някои от пациентите, ако случайно има нещичко като пропуск да бъде реализирано, но за наше и тяхно щастие не се наложи тяхната намеса", каза пред колегите си д-р Георги Матев.

И продължи: "Много малко институции на територията на страната са очаквали, че ние можем толкова точно, толкова перфектно, толкова екзактно да се справим с предизвикателствата на този инцидент. Аз нямам думи да изразя благодарността си, защото и я получавам такава, но я получавам заради вас, а не за мен персонално и това още повече ме радва. Ние всички бяхме там и всички заслужаваме това отношение".

Повече от 100 са лекарите, медицинските сестри и санитарите, участвали пряко в приемането и лечението на ранените израелски туристи. За час и половина, всички пациенти - 32-ама души бяха приети, диагностицирани и настанени в отделенията на болницата. Пациентите с опасност за живота бяха оперирани веднага и много преди пристигането на екипите на ВМА и "Пирогов", всички бяха вън от опасност.

Точните списъци с имената на всички от МБАЛ-Бургас, участвали в спасителната акция се подготвят в момента, тъй като от страна на израелските организации, от посолството и от правителството на Израел е изразено желание за лична награда към всеки един от тях.

"Във възторг са колегите от Израел. Мога да ви споделя - били са на много места с инциденти по повод на техни съграждани. Както ме увериха те, това не е плод на възпитание или на добри обноски. Но това, което са видели при нас, в нашата болница, в България, не са го видяли в предходните 3 страни от ЕС, които не мога да цитирам. Такава стегната организация, такъв професионализъм и екзактност, казаха, може да се сравнява само с нашата. А вие знаете, както казват те, ние сме във война. Т.е. вие сте едни прекрасни професионалисти, които имате изграден военно-временен алгоритъм, за което ви поздравявам. Всичко това беше споделено пред Министерски съвет и лично пред министър-председателя и президента, които останаха очаровани заради вас и вашия професионализъм", похвали колегите си д-р Георги Матев.

"Израз на всичко това е и благодарността на израелския червен кръст, който се нарича "Щитът на Давид", които знаете току-така не даряват, не обгрижват и не стискат ръка. С огромно уважение те ви благодарят. Никога не бях срещал сълзи на благодарност в очите на медици, военизирани медици от Израел, когато взеха и последния техен съгражданин", допълни той.

На вчерашната среща премиерът Бойко Борисов е изразил желание в най-скоро време да посети Бургаската болница. "Надявам се, че ще ни създадат прекрасни условия за работа, за методична помощ и специализация, което не е малко на този етап. Аз също сърдечно ви благодаря. Този плакет е за вас", завърши речта си д-р Георги Матев.

Прочувствените слова развълнуваха лекарите и медицинските сестри, които дълго ръкопляскаха заради безспорно заслужените признания.




Още по темата: общо новини по темата: 348
18.07.2023 »
18.07.2023 »
19.03.2023 »
08.03.2023 »
18.07.2022 »
10.05.2021 »
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: