Бургаски майки вече ще получават заплати за гледането на болните си дечица

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:46 / 25.11.2013
1126
С проект по ОП "Развитие на човешките ресурси" Община Бургас осигури заплати и осигуровки на още 50 безработни. Той се нарича "С грижа към хората - звено за услуги в домашна среда", № BG051PO001-5.1.04-0116-С0001, Приоритетна ос 5 "Социално включване и насърчаване на социалната икономика", Схема "Помощ в дома". Общата стойност на проекта е 238 529 лева, осигурени от Европейския социален фонд.

В звеното за услуги в домашна среда до момента са наети 50 безработни лица, регистрирани в Дирекция "Бюро по труда" - 47 лични асистенти, 2 социални работници и 1 касиер. Те ще осигуряват почасови грижи за общо 56 ползватели на услугата - деца и лица с трайни увреждания, възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване.

"Хубавото е, че близо половината от новоназначените асистенти са майки на деца с различни увреждания. Те и досега са стояли вкъщи, за да ги гледат, но вече ще взимат заплата за това. Проектът е с продължителност 18 месеца, но ние ще направим всичко възможно да превърнем осигурената заетост в постоянна", каза кметът Димитър Николов.

Днес той, заместникът му д-р Лорис Мануелян, председателят на местния парламент Костантин Луков, омбудсманът Таню Атанасов и Мая Казанджиева - ръководител на проекта, разгледаха административните помещения, в които е настанено звеното. Всъщност това е старата кухня на преместения в "Меден рудник" Домашен социален патронаж, ремонтирана с 22 000 лева, осигурени от Общината.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Почина българският Брад Пит
Експерт: Цари хаос при свободното къмпингуване и регламентирането...
За първи път в Бургас се обявява прием за ученици след 7-ми клас ...
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата
Бургаска клиника закупи модерни апарати за диализа
Този човек създаде големи главоболия на десетки в ж.к. "Братя Мил...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).