Бургаски митничари иззеха големи количества алкохол и гориво

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:37 / 14.11.2022
883
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас иззеха 4125 литра етилов алкохол и 2579 литра енергиен продукт с характеристики на дизелово гориво от два частни имота в селище на територията на община Котел, област Сливен, съобщиха от Агенция "Митници"

На 9 ноември 2022 г. служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" извършват проверка на регистриран "казан" - специализиран малък обект за дестилиране (СМОД) и граничещ с него частен имот на територията на селище в община Котел. В хода на контролните действия инспекторите откриват в пригодено за склад помещение в жилищния имот десетки туби, бидони и варели пълни с общо 4125 литра етилов алкохол с измерено средно алкохолно съдържание 45% vol. За алкохола не са представени документи за обезпечен или платен акциз от собственика на имота, стопанисващ като едноличен търговец и съседния СМОД.

При проверка на друг специализиран малък обект за дестилиране в селището, митническите служители откриват в съседно на СМОД-а помещение (метално хале) различни по обем съдове съдържащи общо 2579 литра енергиен продукт с характеристики на дизелово гориво. Установено е, че собственик на горивото е физическо лице ползващо халето под наем. Той не е представил документи за горивото и в обясненията си твърди, че го изкупувал от шофьори на преминаващи товарни автомобили. 

Нелегалният алкохол и нелегалното гориво са иззети. По случаите предстои образуване на административнонаказателни производства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).