Бургаски младежи с инициатива за Часът на Земята

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:35 / 28.03.2014
679
На 29 март (събота) се провежда световната кампания Часът на Земята, по време на която големите градове около земното кълбо изгасят своите светлини за 1 час. Този ден е бил отбелязан за първи път през 2007г. в Сидни, Австралия, след което става традиция и се състои всяка последна събота на месец март. През 2007г. 2,2 милиона души стават част от първия световен Час на Земята в Сидни, Австралия, изключвайки осветлението си за един час.

Тази година клуб Екология към БМЧК-Бургас има следното предложение, с което желае да включи гр.Бургас към световната инициатива за 1 час без светлина.

Идеята се състои в направата на клип от заснети от високо кадри на хора, (бургазлии и гости на града) държащи свещи и застанали във формата на часовник, който отмерва времето от 20:30 до 21:30 часа. Клипът ще изобразява минутите, през които основните сгради в града остават без светлина, като символично покаже съпричастността ни със световната инициатива. Външният кръг на циферблата на този часовник ще бъде съставен от хора, граждани на община Бургас, които ще приканим да се включат в събитието, а движещите се стрелки ще бъдат от доброволци на всички участващи организации. Те ще имат задачата да променят времето, което от своя страна е знак, че младежта в гр.Бургас е на ход и носи бъдещето в свои ръце. Клипът ще бъде разпространен чрез социалните мрежи и сайтовете за споделяне на видео информация, като популяризира основния замисъл на кампанията по случай Часът на Земята.

Инициативата е на БМЧК - Бургас съвместно с Община Бургас и Ротаракт клуб Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).