Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаски младежи събират пластмасови капачки, за да подпомогнат ученици
Автор: Екип Burgas24.bg 18:05 / 03.08.2014Коментари (2)2708
©
Бургаски младежи събират ненужни пластмасови капачки, за да подпомогнат ученици в нужда. Уникалната благотворителна инициатива стартира на 1-ви януари 2014-та. Тя е дело на младежите от сдружение "Общество за единство", като идеята е а се съберат всички ненужни пластмасови капачки, които всеки от нас изхвърля ежедневно. Събраното количество пластмаса ще бъде предадено за рециклиране в специализирана фирма. А парите от кампанията ще бъдат разумно похарчени, за да се подпомогнат умни и талантливи деца, които, за съжаление, нямат възможност да си купят необходимите учебни помагала и принадлежности или да платят такси за своето обучение.

Кампанията е целогодишна, като идеята на организаторите е да привлекат колкото се може повече хора към нея. Всеки желаещ да се включи може да предаде капачките си, като се свърже с организацията или да оставите в някой от обектите със стикер "ПРИЯТЕЛ НА ОБЩЕСТВО ЗА ЕДИНСТВО".Сред обектите има фризьорски салони, бар, магазини, както и училище "Георги Бенковски" и др.

"Тази прекрасна инициатива ще помогне да запазим природата поне малко по-чиста, ако всеки от нас събере само няколко капачки, вместо просто да ги изхвърли някъде. А с този малък свой жест ще направи едно истинско добро - ще даде шанс на талантливи деца да развият потенциала си, ще им покажем, че доброто е живо. Няма ли да се почувстваме по-добре, ако сме помогнали дори само с една капачка за образованието на един талантлив млад човек? Нека си позволим да помечтаем. Ами ако сред тези деца е и един бъдещ Нобелов лауреат?! Ние, членовете на НПО "Общество за единство", се надяваме, че идеята ни да превърнем всяка капачка в стотинка, ще прегърнат много благородни хора с добри и щедри сърца.", каза Ивайло Димитров, председател на сдружението.

Всеки, които би желал да се присъедини към кампанията, условно наименувана "Умната капачка - Всяка капачка стотинка", може да го направи и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/ObsestvoZaEdinstvo .
"До средата на юли сме събрали над 250 кг. капачки. Не сме ги дали все още за рециклиране защото чакаме септември и началото на учебната година. Мисля че тогава ще е идеалният момент, за да ги предадем и с парите да направим нещо хубаво. Най радващото е, че от началото на годината в нашата кампания се включиха спортисти, компютърни специалисти, учители и още много бургазлии", каза Ивайло Димитров.

Сдружение "Общество за единство" стартира своята дейност през 2013-та г. В него са се събрали хора с различно образование, професии и етнос. Организацията е създадена с идея да съдейства за развитието на гражданското общество в България, да подкрепя и развива потенциала му и да повишава неговата активност.

"Като се ръководим от убеждението, че бъдещето на един народ зависи от грижата за младите хора в настоящето, приоритет на Сдружението е работата с децата и младежите. Друга важна насока в работата на НПО "Общество за единство" е социалната интеграция на групите в неравностойно положение - социално слаби граждани и семейства, хора със специални потребности, етнически малцинства и др. Към това прибавяме и убеждението си, че всеки човек поотделно и всички заедно като общество сме отговорни пред природата, затова ще работим за подпомагане на регионални, национални и международни инициативи в областта на екологията", каза още Ивайло Димитров.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Едно нещо ме подразни - това, че сте писали УНИКАЛНА ИНИЦИАТИВА! Кое му е уникалното? Това е направо жалко, че в Бургас има толкова ку7-ци и разни с ланци, а децата мизерстват, а други са принудени да им събират пластмасови капачки. Ако всеки в Бургас се бръкне с 10 лева, които пръскат за цигари и се дадат на тия деца, тогава сигурно щеше да е уникално. Сега е мизерно и жалко!
0
 
 
Браво на младейите и ние в ДВ°станбул сабираме..:-)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Наводнения 2024
Бум на коклюш в България
Газови доставки
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: