Бургаски пенсионер поиска наборите му да пътуват безплатно по една линия на градския транспорт!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:14 / 05.10.2017
4890
Бургазлията Иван Цветков предлага на кмета на Бургас Димитър Николов и Общинския съвет пенсионерите над 80-годишна възраст да имат право да пътуват безплатно по една линия на градския транспорт, показа справка на Burgas24.bg.

Ето какви са аргументите, защитаващи искането на бургазлията. Публикуваме ги без редакторска намеса:

"Във връзка с нерадостната съдба на пенсионерите донасям следното: Най- тежко е положението на хората, които са работили през 1950 г. - 1990 г.. Те преобразиха България, от изостанала я превърнаха в съвременна държава. С труда си те създадоха днешното национално богатство!

Към 01.01.1950 г. по съпоставими цени и състав те стигнаха 85 милиарда лева.

Днес една част от тези хора се чудят какви планове да си направят, за да могат "да вържат двата края".

Един мой познат на име Христо си направи следния план. Той и жена му да спрат да купуват лекарство за кръвното налягане, но резултатът бил лош. На 7 ден Христо получил мозъчен кръвоизлив, а жена му го получила на 10 тия ден. Прекарали месеци на легло, след като Христо започнал да се движи с бастун и паметта му намаляла. Жена му си купила два бастуна, но можела да се движи само в стаята. Друг мой познат на име Николай също си направил план и оставил лекарствата за кръвното. На третия ден той се похвалил, че се чувства по-добре. На седмия аз го потърсих по моя работа, но разбрах, че той не можел нито да става от леглото, нито да говори, а на 14 тия ден починал. Лекарите се оказали безсилни тъй като кръвта му се съсирила след като спрял лекарствата. Тук искам да добавя още нещо. Имал съм редица случаи, когато мъже и жени на възраст около 80 години и повече, когато ме срещнат по главната улица да ми искат пари за най- различни неща без да знаят, че и аз съм в строг режим на икономии. И всичко това се случва в Бургас. В града, за който много се говори, че бил най-добрия град за живеене в България и това до известна степен е вярно и аз не веднъж съм казвал, че Бургас е най-добрият град за живеене на богатите хора, но не и за бедните. Според мен богатите хора трябва да мислят повече за бедните и за възрастните, които са на 80 и повече години. Такива хора могат в Стара Загора да пътуват безплатно по една линия на автобусните превози. 

Аз моля, както г-н Кмета, така и господата съветници на град Бургас да проявят разбиране и загриженост по гореизложеният от мен въпрос и да вземат решения от новата 2018 г. Според което пенсионерите на възраст 80 години и повече да имат право на безплатно пътуване с автобусни превози по една линия".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).