Бургаски полицаи спипаха шофьор с газов пистолет в краката

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
15:46 / 06.01.2024
1446
Снощи около 22.10 ч. на бургаската улица "Цар Асен" до дом № 30 служители от Първо районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. "Мерцедес Е 250", с бургаска регистрация, управляван от 38-годишен бургазлия.

В хода на проверката в краката на водача е забелязан пистолет, за който бургазлията заявил, че е газов и е законно регистриран, но не представил удостоверение за това. Пистолетът заедно с пълнителя с един патрон за газово оръжие са иззети от полицейските служители.

Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът показал отрицателен отчет. Категорично отказал обаче тестване за употреба на наркотични или упойващи вещества. Връчен му е талон за медицинско изследване и му е съставен акт за установяване на административно нарушение за отказ да бъде тестван за наркотици. При такъв случай законодателят е предвидил "лишаване от право да се управлява МПС за срок от 2 години и глоба от 2 000 лв." / чл. 174 ал. 3 от ЗДвП/.

Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Почина българският Брад Пит
Експерт: Цари хаос при свободното къмпингуване и регламентирането...
За първи път в Бургас се обявява прием за ученици след 7-ми клас ...
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата
Бургаска клиника закупи модерни апарати за диализа
Този човек създаде големи главоболия на десетки в ж.к. "Братя Мил...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).