Бургаски превозвачи скочиха на копърките, настояват за масирани проверки

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:53 / 03.07.2020
1056
Бургаски превозвачи излязоха с отворено писмо   с призив за проверки срещу сивия сектор и зачестилите случаи на нерегламентиран превоз на пътници.

Ето какво гласи писмото:

"Обръщаме се към Вас с призив за помощ и реакция  относно проблем в транспортния бранш, който в последните месеци ни нанася още по-големи загуби. По време на пандемията за нас е изключително трудно, а в момента и малкото ни клиенти биват отклонявани от сивия сектор, който не плаща данъци. Това затруднява дейността ни и влияе отрицателно на оборотите, а ние сме фирми, на които разчитат стотици служители и техните семейства.

 Случаите, при които таксиметрови автомобили или т.нар. "копърки"  извършват превози на цената  на автобусния билет от площадката на жп гарата в Бургас и секторите на АГ "Юг"  до различни населени места в областта, са ежедневие и  практика от дълго време. Тези шофьори действат напълно необезпокоявани и на видни места. Според последните изменения на ЗАП, приети миналата седмица, тези действия са инкриминирани и се смятат за престъпление. Не на последно място – сивият сектор не плаща необходимите данъци и ощетява както нас, така и държавната хазна.

Затова настояваме компетентните институции да упражнят навременен и безкомпромисен контрол срещу сивия сектор. Настояваме за бързи и адекватни мерки, тъй като в момента преживяваме най-тежкия летен сезон от десетилетия насам и нарушителите не трябва да се толерират за сметка на тези от нас, които въпреки условията продължават да спазват всички изисквания и да плащат данъци".

Писмото е изпратено до Министерството на транспорта,  Министерството на вътрешните     работи,  Министерството на финансите ,     ИА "Автомобилна администрация", НАП София, областния управител на област Бургас, кмета на община Бургас, зам.-кмета по бюджет и финанси на община Бургас,  РДАА  Бургас и ТД НАП Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).