Бургаски проект отива на финал в конкурса на ЕС за новаторски регионални идеи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:01 / 29.06.2015
623
Европейската комисия обяви финалистите за наградите RegioStars за 2015 г., с които се отличават най-вдъхновяващите и новаторски проекти за регионално развитие, подкрепяни със средства на ЕС в рамките на политиката на сближаване, предаде пресслужбата на институцията.

Сред 17-те финалисти са и два проекта с българско участие: "Центрове за настаняване от семеен тип в Община Бургас" в категория "Приобщаващ растеж", както и "Интелигентна къща" (MILD HOME) в категория "Устойчиво развитие".

Целта на наградите RegioStars е добрите практики в регионалното развитие да получат признание и да се отличат оригинални и вдъхновяващи проекти или схеми за подпомагане, които биха могли да бъдат образец за други региони или ръководители на проекти.

Всички подбрани проекти са съфинансирани със средства от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), Кохезионния фонд, Европейския социален фонд (ЕСФ) или Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП). За годишните награди RegioStars могат да кандидатстват всички региони на ЕС с проекти, които са получили финансиране от 1 януари 2000 г. насам. Допускат се максимум две кандидатури за даден регион и в определена категория.

В настоящото 8-мо издание на наградите RegioStars Европейската комисия получи 143 кандидатури, от които бяха избрани 17 финалисти.

Проект "Центрове за настаняване от семеен тип в Община Бургас" е номиниран в категория "Приобщаващ растеж". Той се реализира в подкрепа на процеса на замяна на институционалната грижа за изоставени деца с грижа в семейна или близка до семейната среда в общността. В резултат от проекта 70 деца са изведени от институциите в региона на Бургас и са настанени в новоизградени центрове за настаняване от семеен тип в жилищните квартали Лазур, Ветрен и Меден рудник. В тях грижите за децата се полагат в среда, близка до семейната, и децата имат шанс за нормален живот и развитие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).