Бургаски прокурор се срещна с десетокласници от Гимназията по романски езици "Г.С. Раковски“

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:50 / 19.03.2019
1284
Прокурорът от Окръжна прокуратура – Бургас Христо Колев изнесе лекции пред десетокласници от Профилирана гимназия по романски езици "Г.С. Раковски“ в морския град. Магистратът запозна учениците с историята на възникването на Прокуратура и с естеството на правораздавателната дейност. Посочени бяха етапите в досъдебното производство, както и позицията на прокурора в досъдебното и съдебното производство.

Лекциите, които бяха проведени на 14.03.2019 г. и 18.03.2019 г., предизвикаха и редица въпроси от страна на учениците, които се интересуваха за наказателната отговорност на малолетните, възможностите, с които разполагат, за да подадат жалба директно в Прокуратурата, както и дали в България съществува смъртно наказание.      

Прокурор Колев посочи, че всеки български гражданин може да подаде жалба директно в Прокуратурата, като това може да стане и чрез интернет сайтовете на различите прокуратури, а жалбоподателят може да остане анонимен. Прокурорът каза още, че макар и непълнолетни учениците носят наказателна отговорност, която е посочена изчерпателно в Наказателния кодекс. На младежите и девойките бе предоставена възможност да се снимат с прокурорска тога, а най-активните от тях получиха Конституцията на Република България, като подарък.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).