Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаски родители в паника, искат да местят децата им в сградата на друго училище
Автор: Екип Burgas24.bg 10:33 / 20.10.2016Коментари (2)13522
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ " ЙОРДАН ЙОВКОВ":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ ,,Д.Чинтулов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Родителите от Настоятелството на СУ "Йордан Йовков" в Бургас търсят истината за плъзналите слухове за преместването на деца им в сградата на СУ "Добри Чинтулов". Според мълвата учениците от Английска гимназия ще бъдат настанени в сградата на "Йордан Йовков", научи Burgas24.bg.

Според родителите слуховете тръгнаха от директора на Английската гимназия Милена Андонова. Тя си е позволила да обяви на учителите, а те - на родителите, че от следващата учебна година ще се помещават в сградата на СУ "Йордан Йовков". Преместването й е било обещано лично от кмета на град Бургас - Димитър Николов. Тази информация за въпросното преместване, се потвърди и от местните синдикални лидери на КТ "Подкрепа" и КНСБ, твърдят от родителското настоятелство в писмо до отговорните институции.

"Апетитите към сградата на нашето училище датират от 2007 година. Тогава "настаняваха" Спортното училище. Колко излишна енергия се изхаби от родители, учители и кварталната общественост, за да защитят своето училище. Мине, не мине време и някой отново повдига тази болезнена тема. Защо?

През далечната 2008 година господин Николов ни успокои, че след като се справяме с бюджета и увеличаваме бройката ученици, не трябва да се притесняваме от нищо. Ние успяваме, въпреки всичко. Тази учебна година броят на учениците се увеличи с 63.

Ученици, родители и учители работим усилено и неуморно през годините като сплотен екип. За да подобрим условията за учене на нашите ученици и да направим училището си привлекателно, закупихме мултимедия за всяка стая, подобрихме вътрешния интериор, сменихме дограмите на учебните стаи. Обзаведохме игротеки за малките ученици, за да имат място за отдих. Всичко, което сме направили, е със средства от бюджета на училището, личен принос - с труд и средства на целия колектив и благодарение на труда и помощта на родителите, които винаги са се включвали с желание във всички инициативи на училището", пишат от Настоятелството на СУ "Йордан Йовков".

В своите мотиви те добавят, че от 2008 година, след въвеждане на делегирания бюджет, училището не е дотирано с нито един лев от Общината. Вложени са и немалко средства от училищния бюджет за поддържане и обогатяване на материалната база, и подготовка за саниране - 139 794 лв.

"Училището ни бе поставено в условията на нелоялна конкуренция, като остана последното несанирано училище. Тази година бяхме много щастливи когато най-после решиха да ни наредят до другите училища. Въпреки неудобството - санирането продължава и след началото на учебната година, въпреки труса и усилията на учители и помощен персонал да се справят с неудобствата, които съпътстват ремонта, за 15. IX. да посрещнем децата в нормална учебна среда, бяхме щастливи, защото: Вече имаме училище, което е конкурентноспособно. Но радостта бе за кратко... Отново ни връщат девет години назад!

Питаме кой си позволява това?! Как изобщо си мисли, че може ей така, механично да премести децата ни в друга сграда, която е много далеч от домовете им. А децата са малки/локацията на училището ни е най-добрата за децата на "Изгрев"- центъра на комплекса, не се налага да пресичат опасни и оживени улици/. В СУ "Йордан Йовков" се обучават 19 ученици със специални образователни потребности. Те се обучават от учителите на училището, но с тях работят и психолози, логопеди, ресурсни учители от Ресурсен център, който също се помещава в сградата на "Йовков". Те къде ще бъдат преместени?!

Изглежда някой съвсем съзнателно цели да закрие училището ни. Ето, сега учителите започват кампания за набиране на деца от детските градини за бъдещи първокласници. За коя сграда ще лобират и за кое училище, дами и господа?", гневят се още те.

С писмо си от настоятелството заявяват, че учениците, учителите и родителите на СУ "Йордан Йовков" не могат да бъдат така незаслужено "наказани" - с преместване и закриване. "Имаме сили, имаме кураж, не ни липсва упоритост и ще отстояваме правото на съществуване на едно училище с 38 годишна история. Разчитаме на разума, справедливостта и подкрепата Ви!", завършва писмото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В крайна сметка не ги местят в Драчево! Голяма драма.... ....след 5 години,обаче същите родители ще мрънкат защо децата в английска и немска гимназия се гъчкат в една сграда. В крайна сметка всички знаем ,че не толкова растоянието е проблема страхът от това да не останат учители без работа,а това всъщност никъде не е опоменато и не е необходимо!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: