Бургаски ученици гостуваха на Районната прокуратура

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:26 / 23.05.2022
565
Ученици от ПГРЕ "Г.С. Раковски“ - Бургас гостуваха на Районната прокуратура в града, участвайки в традиционната инициатива "Ден на отворените врати“. Младежите и девойките, които са в девети клас, бяха посрещнати от прокурор Иван Кирков - административен ръководител на Районна прокуратура - Бургас, прокурор Мария Маркова, която е негов заместник, както и от прокурорите Антоанета Маркова и Зорница Щърбева, които изпълняват говорителска функция в прокуратурата.

На гостите бяха обяснени мястото на прокуратурата в съдебната власт, както и правомощията на прокурора в досъдебното и съдебните производства. 

Основната тема на провелата се дискусия бе наказателната отговорност, която непълнолетните понасят при авторство на престъпление. Обсъдено бе и мястото на непълнолетните, станали жертва на престъпно деяние.

Учениците проявиха сериозен интерес към престъпленията, свързани с употреба на наркотични вещества. Застъпена бе и темата с домашното насилие в неговите отделни форми.

След приключване на беседата младежите и девойките се запознаха с работата в различните деловодства в Районна прокуратура - Бургас. Предоставена им бе възможност да посетят съдебна зала, където си направиха и традиционните снимки с прокурорски тоги.

В края на гостуването всеки от учениците получи екземпляр от Конституцията, както и информационни брошури, предоставени от ВСС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП
Бургазлия се прости с колата си
Важни съвети от БАБХ за великденската трапеза
Много дъжд до часове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).