Бургаски ученици говориха за рециклирането на отпадъци с лектори от "Хенкел България"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:19 / 06.10.2022
842
Ученици от ОУ "Христо Ботев“ от кв. "Долно Езерово“ взеха участие в лекция, презентация и обучение за рециклирането и оползотворяване на отпадъците от всякакъв вид, като финал на първия етап от проекта на "Хенкел България“ – "Заедно с отговорност за един по-красив свят – Устойчиво развитие“.

Беседата бе изнесена от Блажка Димитрова, автор на книгата "Живот с нулев отпадък". Идейният проект на институцията се нарича "Робо и супергерои на рециклирането".

Той предвижда се изключително иновативен подход за разделното събиране на отпадъците във всяка класна стая. Това ще се осъществява от два робота, програмирани от учениците. Придобиването на знания и трайни навици за разделно събиране на отпадъците, осъзнаване на необходимостта от рециклиране им и пестене на ресурси е от изключително значение, сериозно залегнало в програмите по "Човекът и природата“ и "Учим от природата за природата“, реализиращи се успешно в училището.

Залагат се и дейности в полза на целия квартал, за да се стимулира по-голяма гражданска активност от децата.

Работата на учителите и обучаващите е насочена към изграждане в учениците на интерес към природните науки и природата като цяло, възпитаване на екологична култура и отговорно отношение към околната среда и собственото здраве чрез ежедневно общуване с природата и чрез практически дейности на открито.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).