Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаски ученици получиха стипендии от конкурса "Учи, работи, спечели“
Автор: Иван Сотиров 10:19 / 11.06.2019Коментари (0)1444
©
34 ученици от Бургас бяха наградени на церемония в зала "Петя Дубарова“ на КЦ "Морско казино“. В присъствието на преподаватели, от съответните учебни заведения, те получиха стипендии в рамките на конкурса "Учи, работи, спечели“, организиран от Предприемачи ГЕРБ - Бургас. Събитието уважиха кметът на община Бургас Димитър Николов, народните представители Димитър Бойчев, Ася Пеева, Диана Саватева и общински съветници.

Критериите, по които организаторите определиха наградите на ученици от всички професионални гимназии в морския град, бяха отличен успех и трудов стаж за миналата година. Инициативата се проведе и със съдействието на Община Бургас.

"Приветствах тази добра възможност да бъдат стимулирани и подкрепени работливите и можещи деца на Бургас. В сравнение с ваши връстници, вие полагате двойно повече усилия – да се учите и да работите, като по този начин се усъвършенствате. Не спирайте, бъдете вдъхновение, защото Бургас е чудесно място за живеене и градът заслужава деца като вас“, заяви кметът Димитър Николов, който връчи на всеки отличил се от 11-и  и 12-и клас грамоти.  Голямата награда в конкурса получи Благовест Асенов – пълен отличник с тримесечен работен стаж за миналата година от Професионалната гимназия по химични технологии "Акад. Н. Д. Зелински“.

"Идеята за конкурса се роди в клуба ни Предприемачите. Често сме обсъждали възможностите за работа сред учащите, техните трудови навици, успяват ли да съвместяват работа с отличен успех, какво е отношението на родителите и връстниците им към тази тема. Целта е да се покаже, че да се учиш добре и да работиш усилено е символ на успелия човек. Това носи само позитиви – ще бъдете по-информирани, с по-голямо самочувствие, с повече истински социални контакти и ще уважавате труда на родителите си. Пожелавам на всички отличили се деца да бъдат ментори и водачи в училищата си, нека вашите усилия служат за мотивация“, сподели Николай Янев, който е председател на Предприемачи ГЕРБ-Бургас и член на НИС на структурата.

Народният представител Димитър Бойчев поздрави участниците и организаторите за стимулиращото събитие "Надявам се инициативата да не е еднократна, а да се превърне в традиционна. Тя може да бъде възприета от структурата на Предприемачи ГЕРБ и прилагана в цялата страна. За образованието се отделят много средства както за повишаване на заплащането в системата, така и за развитието на учебните бази. Дуалното образование също е акцент и приоритет, това го доказва и тази инициатива“, допълни Бойчев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: