Бургаски ученици получиха стипендии от конкурса "Учи, работи, спечели“

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:19 / 11.06.2019
1454
34 ученици от Бургас бяха наградени на церемония в зала "Петя Дубарова“ на КЦ "Морско казино“. В присъствието на преподаватели, от съответните учебни заведения, те получиха стипендии в рамките на конкурса "Учи, работи, спечели“, организиран от Предприемачи ГЕРБ - Бургас. Събитието уважиха кметът на община Бургас Димитър Николов, народните представители Димитър Бойчев, Ася Пеева, Диана Саватева и общински съветници.

Критериите, по които организаторите определиха наградите на ученици от всички професионални гимназии в морския град, бяха отличен успех и трудов стаж за миналата година. Инициативата се проведе и със съдействието на Община Бургас.

"Приветствах тази добра възможност да бъдат стимулирани и подкрепени работливите и можещи деца на Бургас. В сравнение с ваши връстници, вие полагате двойно повече усилия – да се учите и да работите, като по този начин се усъвършенствате. Не спирайте, бъдете вдъхновение, защото Бургас е чудесно място за живеене и градът заслужава деца като вас“, заяви кметът Димитър Николов, който връчи на всеки отличил се от 11-и  и 12-и клас грамоти.  Голямата награда в конкурса получи Благовест Асенов – пълен отличник с тримесечен работен стаж за миналата година от Професионалната гимназия по химични технологии "Акад. Н. Д. Зелински“.

"Идеята за конкурса се роди в клуба ни Предприемачите. Често сме обсъждали възможностите за работа сред учащите, техните трудови навици, успяват ли да съвместяват работа с отличен успех, какво е отношението на родителите и връстниците им към тази тема. Целта е да се покаже, че да се учиш добре и да работиш усилено е символ на успелия човек. Това носи само позитиви – ще бъдете по-информирани, с по-голямо самочувствие, с повече истински социални контакти и ще уважавате труда на родителите си. Пожелавам на всички отличили се деца да бъдат ментори и водачи в училищата си, нека вашите усилия служат за мотивация“, сподели Николай Янев, който е председател на Предприемачи ГЕРБ-Бургас и член на НИС на структурата.

Народният представител Димитър Бойчев поздрави участниците и организаторите за стимулиращото събитие "Надявам се инициативата да не е еднократна, а да се превърне в традиционна. Тя може да бъде възприета от структурата на Предприемачи ГЕРБ и прилагана в цялата страна. За образованието се отделят много средства както за повишаване на заплащането в системата, така и за развитието на учебните бази. Дуалното образование също е акцент и приоритет, това го доказва и тази инициатива“, допълни Бойчев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).