Бургаски ученици се класираха за втория тур на кулинарния конкурс “Аз готвя най-добре“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:29 / 18.04.2017
3540
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Петима ученици от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас продължават напред в конкурса "Аз готвя най-добре". Александър Иванов, Георги Георгиев, Камелия Тодорова, Халиме Кралъ и Костадин Джартов са сред 11-те участници, които се представиха най-добре в написването на кратко есе по темата "Удоволствието да готвиш за другите".

До 1 май те ще трябва да подготвят видеоклип от 2-3 минути, в който за представят виждането си на тема "Моят ресторант". Журито и гласуване в социалните медии ще определят тримата победители.

Първата награда е едноседмичен курс "Въведение в кулинарното изкуство" в Кулинарната академия - Швейцария. Втората награда е двудневно участие в Дните на отворени врати на Швейцарската образователна група в Швейцария, а третата е книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман.

В първия тур 30 ученици изпратиха есета, в които разказаха за кулинарните си мечти и избора да се отдадат на тази професия. "Изключително съм впечатлен от мотивацията и силните емоции, които участниците изпитват към кулинарното изкуство. Определено най-важната съставка от рецептата за успех в този бранш - страстта към готвенето, гори в сърцата на тези ученици", споделя Горан Йорданов, регионален мениджър за Източна Европа на Швейцарската образователна група и член на журито на конкурса.

"Есетата, които получихме, са доказателство, че техните автори още от ранна възраст съвсем съзнателно са избрали тази професия и имат не само виждане какво искат да постигнат като професионална кариера, но и как да го направят", допълва Петя Евтимова, ръководител на ДОМИНО. 

Конкурсът "Аз готвя най-добре" е организиран от Кулинарната академия на Швейцарската образователна група, която предоставя наградите и проекта ДОМИНО за дуално образование. Той е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии по туризъм в градовете Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).