Бургаски ученици се включиха в празник, посветен на Световния ден на влажните зони

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:54 / 19.02.2018
2002
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "К.Петканов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Фондация "Виа Понтика" в партньорство с Община Бургас организира празник, посветен на Световния ден на влажните зони под надслов "Влажни зони за устойчиво градско развитие". Събитието се състоя в атриума на Бургаски свободен университет.

В събитието взеха участие над 60 ученици от 5, 6, 11 и 12 клас на СУ "Константин Петканов"- гр. Бургас, които бяха подготвени от Даринка Иванова, директор на училището и от преподаватели по различни учебни предмети.

На събитието присъстваха представители на партньора Община Бургас, в лицето на заместник-кмета Руска Бояджиева и районни кметове, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова, проф. Галя Христозова - ректор на БСУ, представители на академичното ръководство на университета, експерти от РИОСВ, ИАРА и др. Проф. Христозова и проф. Турманова поднесоха приветствия към участниците.

По време на събитието се проведе конкурс за есе, конкурс за избор на талисман (маскот) на защитена местност "Бургаско езеро", както и мини-тренинг, посветен на градските влажни зони и техния принос за устойчивото градско развитие.
Участниците в мини-тренинга бяха разделени на седем групи, като всяка от тях работеше по различна интерактивна арт-задача.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).