Бургаски ученик единствен ще представя България на международната олимпиада по немски език за ниво А2

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:58 / 24.06.2022
753
Тази година единственият български участник на международната олимпиада по немски език за езиково ниво А2 ще е от Бургас. Това е единадесетокласникът Стефан Иванов от ППМГ "Акад. Никола Обрешков“. За целта той спечели Националния кръг на състезанието.

"Новините за успехите на младите бургазлии ме радват най-много! Горд съм с постигнатото от Стефан! При вчерашната ни среща го поздравих и му пожелах да не спира да се развива и следващите победи неминуемо ще дойдат. Браво и на неговите преподаватели. Бургаската Математическа гимназия за пореден път доказа, че предоставя образование с европейско и световно качество!“, каза кметът Димитър Николов.

Олимпиадата, в която Стефан ще представи града ни и страната, ще се проведе от 25 юли до 5 август в Хамбург. Това е изключително престижно състезание, което се провежда на 2 години. Организатор е Гьоте институт. Тази година участниците ще са от 50 държави.

Част от представянето на Стефан ще е свързано с предизвикателството да бъде посланик на младите хора от Бургас. Той и екипът му вече са подготвили теми, по които могат да дискутират с връстниците си от другите държави. Тук можете да подкрепите петицията, с която възлагаме на Стефан да бъде представител на всички млади бургазлии при участието си в тази престижна олимпиада.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Да хванеш 120 кг шаран в Бургас и да ти излезе солено
Уникални кадри от нашето море
Жечо Станков оглави листата на ГЕРБ-СДС за Бургас
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).