Бургаски ученик изкара летен стаж в Йейл

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:01 / 15.09.2014
669
Виктор Евтимов е ученик от Немската гимназия в Бургас и това лято взе участие в Yale Young Global Scholars програма, организирана от Университета Йейл, САЩ, със пълна стипендия. Това е двуседмична програма за талантливи ученици и включва лекции и семинари на три теми - Политика, право и икономика.

"Това беше първото ми пътуване до САЩ и очакванията ми определено бяха надминати. Преди да пристигна в Йейл в Ню Хейвън, прекарах известно време в Ню Йорк и имах възможност да разгледам забележителностите, което е чудесно, защото аз никога не бях виждал толкова впечатляващи сгради като Рокфелер център и Емпайър Стейт Билдинг.

След това пътувах до Yale за програмата по политика, право и икономика. Лекциите ни се водеха от едни от най-добрите професори в Yale като Акхил Амар, който направи впечатляващи интерпретации на американската конституция. Имахме и семинари, които бяха всъщност малки групи, в които обсъждахме възложените ни материали за четене.

Това, което много ме обогати, бе и комуникацията с участниците в програмата. Имаше двеста души от всички краища на света и прекрасна възможност да обмениш идеи с хора от различни култури - нещо, което безспорно разшири светогледа ми. Намерих добри приятели от Африка, които споделиха с мен, че на този континент има много повече, отколкото виждаме в медиите.

Като цяло моят опит в тази съвсем нова среда ме научи на много неща за различни култури и страни, и ми помогна да избера моята област академични познания. Беше като преживяване на моментна снимка на живота в колежа и аз вярвам, че това е най-ценната характеристика на лятната програма", споделя Виктор.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтират базата на Колежа по туризъм
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).