Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаските депутати се обединиха за запазване на Югоизточния регион
Автор: Екип Burgas24.bg 15:54 / 25.04.2018Коментари (1)2370
©
Да се запази Югоизточен регион във формата, който е в момента. Около това се обединиха бургаските депутати от всички парламентарнопредставени политически сили на специална срещата в Народното събрание с министър Николай Нанков по повод новото статистическо деление на страната. Тя бе инициирана от народните представители от ГЕРБ и кмета на Бургас Димитър Николов.

"Сега действащата структура на Югоизточен регион се е доказала във времето, представя се изключително добре по отношение на икономическите параметри и при представянето с проекти на регионален принцип“ - подчерта бургаският депутат Ивелина Василева, която е сред водещите фигури по европейските въпроси и контрола на фондовете в Парламента.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков представи вариантите за ново статистическо деление пред депутати от всички парламентарнопредставени формации и кмета на Бургас Димитър Николов. Обсъжданото статистическо деление на страната е по изискване на Евростат и няма нищо общо с административното деление по области и общини.

Всички присъстващи на срещата са изразили пълното си съгласие, както и това на представителите на местните власти и гражданите, да не се пристъпва към промяна на сегашния Югоизточен регион, съобщи Ивелина Василева. Според нея е необходимо да се изясни дали новото деление ще се адаптира към новите регламенти на Европейския съюз, тъй като предстои внасяне на предложението на Европейската комисия за бъдещата финансова рамка за следващия програмен период след 2020 г.

Според министър Нанков аргументите на народните представители са били изключително обективни. Исторически наследените връзки в териториалните структури от съществуващия в момента Югоизточен регион – Стара Загора, Ямбол и Сливен с Бургас, са изключително силни. С тях трябва да се съобразят и обществените обсъждания за бъдещото регионално деление.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.04.2018 г.
0
 
 
Каква икономика оставихте в Бургас, че да искате същите вие да бъдем център на Югоизточната зона ??? Ощипете се, защото вие ни вкарахте в тази ситуация, ние Бургазлии да работим за жълти стотинки и да имаме едни от най-ниските заплати в България. Не ви ли е срам ??? Какви предприятия оставихте ??? Бирена?, Безалкохолни?, Камбана ?, Спартак ?, Кабелен ? сладкарския завод Победа ?, Винпром ? колко работници останаха в ЛУКОЙЛ ?Метални изделия ?...И като пиша всичко това, трябваше с тирета да опиша, в кои градове се изместиха тези производство и в какво се превърнаха териториите им днес. - в МОЛ, Кауфланд, складове, жилищни кооперации и празни офиси с надписи: "Отдава се". Ощипете се и погледнете, в какво превърнахте града и хората в него, че да искате "център" да го правите.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: