Бургаските доброТворци с първа зелена акция за годината, засадиха 50 люляка

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:51 / 01.02.2022
850
"ДоброТворците от Бургас“, които са доброволци към общинската инициатива "Бургас харесва младите“, не ограничават дейността си само до организиране и участие в състезания, културни събития и разнообразни програми. Те отдавна са се доказали като ценители и пазители на бургаската природа. Затова често се включват в акции за почистване, залесяване и тематични интелектуални игри в градски условия – лов на съкровища.

В неделя младите доброТворци използваха слънчевите сутрешни часове, за да съберат нерегламентирано изхвърлени отпадъци и да засадят повече от 50 люляка. Първата дузина благоуханни храсти е разположена пред укритието за наблюдение на птици на брега на Атанасовско езеро – първа спирка по "Пътеката на саблеклюна“, със съдействието на Радостина Ценова от фондация "Биоразнообразие“. Останалите около 40 фиданки са засадени край алеята, свързваща археологическия комплекс "Акве Калиде“ и парк "Минерални бани“, както и в отсечката от бариерата до пивоварната METALHEAD.

Акцията бе организирана със съдействието на Община Бургас и съгласувана с ЦАУ "Освобождение“.

Младежите силно се надяват, че повече бургазлии ще последват примера им и ще допринесат активно за почистването на замърсените градски зони, поддръжката и опазването на новото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).