
ЗАРЕЖДАНЕ...
Бургаските хлебопроизводители завишават производството си за туристическия сезон | ||||||
| ||||||
"По принцип при всяка нова реколта има ценово раздвижване, но дали ще бъде нагоре или надолу никой не може да каже", обясни Хлебаров. Той допълни, че качеството на хляба в бургаския регион е високо заради голямата конкуренция, а добавките и подобрителите, които се влагат в различните видове са разрешени. Хлебаров каза, че се надява новото правителство да се справи със сивата икономика в бранша. На въпрос до сега не е ли имало резултати Хлебаров каза, че не може да бъде категоричен в отговора си. "Нито съм икономист, нито съм данъчен, за да коментирам дали е имало резултат или не. След като има хляб на цена 50 - 55 стотинки, който се кара от градове, които са на 150 -200 километра от Бургас всеки може да си направи сам сметката", каза Хлебаров. Той допълни, че към момента работата в сектора е спокойна. Източник: Радио "Фокус" |
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg