Бургаските пенсионери и ветерани вече ще учат компютърна грамотност и езици

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:37 / 15.07.2021
1014
Бургаските пенсионери и ветерани вече ще могат да кандидатстват чрез клубовете, в които членуват и за отпускане на средства за образователни курсове по компютърна грамотност, занимания с инструктор, езикови обучения, закупуване на техника, необходима за културната дейност на клуба и за разходи, свързани с опазване на културно-историческото наследство, съобщиха от Община Бургас.

Досега пенсионерските клубове имаха възможност да получат финансиране от Община Бургас за ушиване на народни носии на своите състави, транспортни разходи за участия във фестивали и концерти, озвучаване и наем на зали и за хонорари на корепетитори, хореографи и музиканти.

"Разширяването на обхвата и дейностите на общинската програма "Активни пенсионери“ ще позволи на бургаските ветерани и пенсионери да получат повече възможности и избор да кандидатстват за това, от което имат най-голяма необходимост в момента техните клубове и състави. Освен повече свобода, това ще обогати значително културните изяви на възрастните хора, художествената самодейност, която развиват и тяхната активност“, сподели кметът Димитър Николов, по чиято идея стартира програмата.

Право на финансово подпомагане по новите правила има всеки клуб за пенсионери или ветерани, който развива културна дейност и има творчески състав.

Тази година през първата сесия на програмата бяха финансирани културните проекти на 1800 възрастни хора, членуващи в 13 бургаски пенсионерски клубове и сдружения – ПК "Пристанище-Бургас“, Дружество на диабетици и инвалиди "Зора-2000“, СПК "Люляк“, Българска асоциация на пенсионерите обединени, ПК "Учители и приятели по дух“, ККП "Златна есен“, ПК "Четирилистна детелина“ - кв. Ветрен, ККП "Златна есен“ - с. Извор, ПК "Тракийска огърлица“ - кв. Лозово, ППК "Зора“, СФАП "Китка“, Сдружение "Общински съюз на пенсионерите“, ПК "Свети Николай Чудотворец“ и ПК "Нов живот“.

Срокът за кандидатстване за втората сесия за тази година по програма "Активни пенсионери“ ще бъде до 31.07.

Пълната информация за новите правила на програмата и заявлението-образец за кандидатстване за втората сесия, може да намерите в тук.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).