Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаските съветници на поредно заседание, ще взимат важни решения
Автор: Екип Burgas24.bg 09:31 / 28.05.2013Коментари (0)874
©
Днес в 10.00 часа започва 24-тото заседание на Общински съвет Бургас. В дневния ред предварително са включени 64 докладни записки, по които съветниците трябва да вземат решение. Те трябва да изберат нов председател на Общински съвет Бургас във връзка с избирането на досегашния председател Снежина Маджарова за народен представител.

Едно от първите решения на съветниците ще е свързано с издаването на запис на заповед в полза на МРРБ относно реализацията на проекта за интегриран градски транспорт. Друга докладна от кмета Димитър Николов е по проекта за закупуване на тролейбуси за градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен и касае осигуряване на 4% съфинансиране от страна на община Бургас, което се равнява на 720 760 лева.

В своя докладна зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев предлага съветниците да одобрят предложението на общината за изграждането на 12 велостоянки в града в изпълнението на проекта "Велосипедният град - модел за градска мобилност".

Четири са предвидените велостанции в центъра, 3 са в Приморски парк, предвидени са такива в комплексите Славейков, Зорница, Изгрев, Меден Рудник и Сарафово. В докладната е посочено, че във велостанциите велосипедите ще са по 9 и 12 броя, които ще бъдат отдавани под наем.

Предложението на общинска администрация е наемът за ползването на велосипед за час до четири часа да е 1 лев, а след четвъртия час да е 2 лева на час. Предвидена е и пакетна цена, ако цялото семейство ползва велосипеди под наем, която е с 50 % отстъпка. Наполовина ще е и цената за пенсионери и ученици. 20 % ще е намалението за тези, които предварително са си закупили карта "Вело".

Стойчев предлага също така да бъдат одобрени финансовите отчети на 17-те общински търговски дружества. Зам.- кметът Йорданка Ананиева предлага на общинските съветници да одобрят тарифите за наем на площи от Дома на културата на нефтохимика за организиране на изложби, ревюта, изложения, и тренировки. Тя предлага и да бъде приета общинската програма за детето през 2013 г.

Съветниците трябва да кажат "да" или "не" на присъединяването на село Присад, общ. Созопол към община Бургас.

Отново ще бъде обявена конкурсна процедура за избор на обществен посредник в Бургас. Преводните няколко конкурса се провалиха и до избор на нов омбудсман така и не се стигна.

Кметът Димитър Николов предлага едно от общинските жилища, което в момента е във фонд "резервен" да премине" към фонда за отдаване под наем. Общинските съветници трябва да решат и дали друго от общинските жилища ще бъде продадено на наемателя. През последните години община Бургас продава на пазарни цени част от общинския жилищен фонд.

Съветниците предстои да ободрят и предложението за създаване на център от семеен тип в бургаския комплекс Меден рудник за осем деца. Съветниците от НФСБ предлагат премахване на опасни сгради,проектиране и изграждане на паркоместа за стоянки за таксиметрови кол премахване на годишните такси за синя зона на живущите в нейния обхват, ограничаване на достъпа до спряния строеж на джамия в кв Победа, прекратяване концесията за изграждането на подземния паркинг на площад "Кирил и Методий" и създаването на комисия, която да установи пораженията и състоянието на едноименния храм.

Съветници от ГЕРБ предлагат сега съществуващата пешеходна пътека от спирката на МБАЛ до Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания да бъде заменена с тактилни плочки. Голяма част от докладните са свързани с прекратяване на съсобственост, продажба и отдаване под наем на общински имоти.

Източник: Радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Зелен преход
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: