Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаският апелативен съд потвърди ареста на Ицо Оризарския
Автор: Екип Burgas24.bg 18:28 / 02.02.2010Коментари (0)1248
Състав на Бургаския апелативен съд, председателстван от съдия Яни Бахчеванов, потвърди днес мярката за неотклонение „задържане под стража" за Христо Иванов, по прякор Ицо Оризарския и трима от най-близките му съратници. Според решението на апелативните магистрати, определението, дадено от колегите им от Бургаския окръжен съд преди седмица, почива върху обосновани и законосъобразни изводи, че задържаните, ако бъде променена мярката им за неотклонение има опасност да се укрият от правосъдието или да извършат друго престъпление. От събраните по делото доказателства може да се направят сериозни изводи, че обвиняемите са автори на престъпленията, посочи в решението си още съдия Яни Бахчеванов. Според него, досъдебното производство е все още на такъв етап, че ако бъдат пуснати на свобода обвиняемите може да попречат на правосъдието. Заедно с Оризарския, сочен за лидер на несебърския клон на несебърско-поморийската групировка на Митьо Очите, пред Апелативния съд в Бургас днес се изправиха и трима от най-близките му хора - 38-годишният Стефан Горначки - Русенския, 30-годишният Стойчо Радев - Камбаната и 31-годишният Димитър Нейчев. Срещу лидера на бригадата Христо Иванов е повдигнато обвинение по чл. 321 от Наказателния кодекс за организиране и ръководене на организирана престъпна група, а към останалите - за участие. Представителят на държавното обвинение прокурор Жанет Красимирова от Апелативната прокуратура в Бургас поиска от съда да потвърди определението на Бургаския окръжен съд. Според прокурор Красимирова, има реална опасност, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, четиримата задържани да се укрият или да извършат друго престъпление. Тя акцентира и върху това, че има реална опасност за свидетелите, ако подсъдимите бъдат пуснати на свобода под гаранция или срещу мярка „подписка".

Престъпната структура на Оризарския бе разбита преди по-малко от две седмици при спецакция на бургаската полиция. Ден по-късно, на импровизирана пресконференция шефът на Областната дирекция на МВР в Бургас Милен Димитров се похвали, че „от 300-та бандити, които тормозят обществото са останали 299", визирайки арестуването на Христо Иванов, по прякор Ицо Оризарския на 39 години. На брифинга присъства и прокурорът от Окръжната прокуратура в Бургас Калина Чапкънова.

Заедно с Ицо Оризарския на 26 януари тази година бяха арестувани и Стефан Горнячки - Русенския, Стойчо Радев - Камбаната, Димитър Нейчев и Атанас Иванов - Нескенса.
Според запознати, бандата е развивала дейност предимно на територията на Несебър и Слънчев бряг. Групировката е упражнявала пълен монопол и се е занимавала с мултикриминална дейност - сводничество, проституция, трафик на наркотици и разпространение, рекет на дребни търговци. Документирана е незаконната им дейност за периода от 2007 г. към момента. Бандитите са рекетирали и са налагали силов контрол над търговците, извършващи развлекателни и таксиметрови услуги на територията на Слънчев бряг през летния сезон. Те организирали и контролирали и проститутките в курортния комплекс. Жриците на любовта били длъжни да внасят по 300 лева месечно "данък" на групата, за да могат да практикуват необезпокоявани. Събрани са доказателства и за това, че бригадата държи заведение в Несебър, в което се предлагат платени секс услуги. Разпространението на наркотици на територията на Слънчев бряг и Несебър също е обсебено от групата. Документирана е и престъпна дейност, свързана с рекет над търговците на гъби в района на Средец. Прекупвачите на гъби силово са били принуждавани да заплащат по 1 лев за всеки килограм.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Матури 2024 г.
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: