Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаският окръжен съд измени наложена мярка на каналджия
Автор: Екип Burgas24.bg 16:35 / 30.11.2015Коментари (0)614
© Burgas24.bg
Окръжен съд - Бургас измени наложена мярка за неотклонение задържане под стража на Асен Асенов в парична гаранция в размер на 1 500 лева.

Срещу Асенов е повдигнато обвинение за това, че на 16.10.2015 год. в землището на гр. Китен, обл. Бургас, зоната за отговорност на ГПУ на МВР Царево, с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал чужденци - общо 25 лица, самоопределили се като граждани на Сирия, да пребивават, както и да преминават в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство - товарен микробус "Форд Транзит". Сред мигрантите е имало три лица, ненавършили 16-годишна възраст. Според обвинението Асенов е действал в съучастие с още две лица в качеството на извършител. Те са задържани непосредствено след извършване на престъплението, като и тримата са направили пълни самопризнания пред разследващите органи. Другите двама към момента търпят мерки за неотклонение задържане под стража.

На 26.10.2015 г. Царевският районен съд е взел спрямо тримата съучастници първоначални мерки за неотклонение задържане под стража. На 23.11.2015 год. е първоинстанционният съд е оставил без уважение искане на Асенов за изменение на определената му мярка.

Днес пред Бургаския окръжен съд Асенов обжалва определението на Районен съд Царево като неправилно. Защитникът на Асенов пледира да бъде отменен актът на първата съдебна инстанция и моли окръжния съд да измени наложената мярка за неотклонение в по-лека. Според адвоката не са налице всички предпоставки, визирани в закона, за определяне на най-тежката мярка за неотклонение. По делото няма данни, че неговият подзащитен ще се укрие или ще попречи на разследването, в случай че мярката бъде изменена, тъй като той е с чисто съдебно минало, съдейства на разследващите органи за приключване на настоящото производство и е посочил настоящ адрес за призоваване. Пълномощникът посочи, че Асенов страда от заболяване, което в следствения арест се обостря и пребиваването му там води до влошаване на неговото здравословно състояние.

Представителят на Окръжна прокуратура - Бургас се противопостави на искането. Той изрази опасения, че разследването не е приключило и обвиняемия може да се укрие. Прокурорът се мотивира с тежестта на повдигнатото обвинение.

Окръжен съд Бургас, като взе предвид обжалвания съдебен акт, представените по делото доказателства и аргументите на страните, измени определението на Церевския районен съд, с което е оставено без уважение искането за изменение на наложената спрямо Асенов мярка за процесуална принуда и определи парична гаранция в размер на 1 500 лева. Съдът намери за правилно становището на първата инстанция, че от събрания доказателствен материал може да се направи обосновано предположение, че именно той е взел участие в извършеното деяние. Той е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление срещу реда на управлението, но счете, че не съществува реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие.

Определението на съда е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: