Бургаският окръжен съд остави в ареста трима каналджии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:51 / 02.11.2015
2089
Бургаският окръжен съд остави в сила наложените мерки за неотклонение "Задържане под стража" спрямо трима обвиняеми за каналджийство на група от 36 пакистанци и афганистанци. Това стана ясно днес по време на съдебното дело, което се разгледа от 3-членен състав с председател Цвета Попова, по повод подадена жалба от обвиняемите за наложената мярка от Бургаския районен съд.

Съдът даде ход на делото, като обясни, че от събраните по делото доказателства може да се направи предположение, че обвиняемите са извършители на престъплението, за което се предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и парична глоба от 5 000 до 20 000 лева. Съдът определи престъплението като тежко умишлено.

Държавното обвинение поиска мярката за неотклонение "Задържане под стража" да бъде потвърдена с мотива, че обвиняемите са с трайно установени престъпни навици, произтичащи от свидетелствата им за съдимост, възможно е да се укрият с цел да осуетят разследването, съществува и реална опасност да извършат друго престъпление, да напуснат държавата или да окажат натиск върху свидетелите по съдебното дело. Обвиняемите Димитър Стойчев от с.Дебелт, Стоян Лазаров от Средец и Мариян Стойчев от с.Дебелт се защитават от адвокат Ваня Радиева. Тя поиска мярката за неотклонение "Задържане под стража" да бъде отменена или заменена с парична гаранция или подписка. Радиева обясни, че обвиняемите са дали само хляб и вода на чужденците, като не са получили парично възнаграждение за това, не са избягали, не са се укрили и са с постоянен адрес. Адвокат Радиева допълни, че Стоян Лазаров има две деца и следва да се грижи за тях, за което защитникът представи актовете за раждане на съда като доказателство. Радиева добави още, че ще предложи на прокуратурата да бъде подписано споразумение, с което обвиняемите да излежат присъда лишаване от свобода от 3 месеца. Самите обвиняеми поискаха мярката за неотклонение "Задържане под стража" да бъде заменена с по-лека такава.

По време на съдебното дело стана ясно, че Мариян Стойчев е осъждан 5 пъти, Стоян Лазаров-14 пъти, а Димитър Стойчев-7 пъти, като само Мариян Стойчев е лежал в затвора само веднъж, а другите двама - многократно.

Тримата обвиняеми са задържани на 23 октомври вечерта при специализирана полицейска акция във вила, която се намира в бургаския квартал "Банево", където са подпомогнали 36 чужденци да пребивават в страната без надлежна виза или друго разрешение. Деянието е организирано с цел да се набавят за себе си или другиго противозаконна облага.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (889):
23.04.2023 25-ма са арестувани едновременно до АМ "Тракия", от тях 23-ма са чужденци
24.11.2022 Битовата престъпност в Бургаско намалява, проблемът с мигрантите -
расте
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
26.10.2022 Мигранти казвали, че са родени на една и съща дата и на един адрес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).