Бургаският съд потвърди ареста на каналджия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:58 / 30.09.2016
789
Окръжен съд - Бургас потвърди мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Онник Мариносян, обвиняем за превоз на чужденци през страната.

Мариносян е привлечен към наказателна отговорност, за това, че на 28.07.2016 год. от землището на с. Синеморец, общ. Царево, в зоната на отговорност на ГПУ Царево в съучастие, като съизвършител след предварителен сговор с П. А. и Г. А., с цел да набавят за себе си имотна облага противозаконно подпомогнали група чужденци 33 /тридесет и три/ лица, самоопределящи се като граждани на Ислямска Република Афганистан, между които и 12 /дванадесет/ лица ненавършили 18-годишна възраст, да пребивават и да преминават в страната, чрез извършване на превоз с леки автомобили.

Според Бургаския окръжен съд съществува реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши ново престъпление. Съществуващата опасност Мариносян да извърши ново престъпление се обосновава от факта, че настоящото деяние е извършено от обвиняемия в изпитателния тригодишен срок, за който е отложено изпълнението на наказанието "Лишаване от свобода" за една година, наложено му за престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК, както и в периода на изпълнение на наказанието "Пробация", наложено му за престъпление по чл. 279, ал. 1, вр. Чл. 20, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Съдът отчете, че за наличието на опасност обвиняемият да се укрие е показателен факта, че Мариносян не се е подчинил на подадения му сигнал да спре автомобила, с който е превозвал преминалите националната ни граница, без разрешение и не на определените места чужденци, като по този начин е осуетил полицейската проверка, избягал е от местопрестъплението и е бил установен след месец в гр. София.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Има ли спад на коклюша в Бургаско?
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).