Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаското училище "Любен Каравелов" е домакин на среща по национална програма "Иновации в действие"
Автор: Иван Сотиров 17:11 / 14.06.2021Коментари (0)1001
©
Училище "Любен Каравелов“ за втора поредна година е домакин по националния проект "Иновации в действие“. Гости са партньори от иновативните училища "Стефан Караджа" - Добрич и "Васил Левски" - Хисар.

Национална програма "Иновации в действие“ дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители и ученици от иновативни училища-партньори от цялата страна.

Форумът се откри от г-жа Пепа Марчева, директор на училището, която приветства с добре дошли учителите и учениците. В актовата зала на училището се проведе кръгла маса, по време на която преподавателите от различните модули представиха работата си по проекта в ОУ "Любен Каравелов“. В учебното заведение успешно се съчетават предметни области, като математика, околен свят, хореография, музика, изобразително изкуство с умерено използване на съвременни дигитални средства, с каквито ОУ "Любен Каравелов“ е оборудвано.

Учителите от Добрич и Хисар също представиха своите иновации за учениците от 1, 2, 5 и 6 клас на основата на проектно-базираното обучение.

ОУ "Любен Каравелов“ за втора учебна година работи успешно по проекта "Първокласно начало“ на Община Бургас. Учениците от втори и трети клас се обучават в следните модули: Сценични изкуства, Изящни и приложни изкуства и Детска научна лаборатория.

За да онагледят това пред своите гости, учениците от 1 Г клас с класен ръководител Гергана Гинева-Йорданова представиха открит урок по български език и литература, в който показаха основните ползи от работата по проекта в различните учебни дисциплини, а именно използването на специално разработени онлайн платформи, работа в екип при изпълнението на екипни задачи, самостоятелна работа и възможност за самооценка от страна на учениците.

Във всички дейности учители и ученици от нашите партньори бяха въвлечени в магията на модулното обучение в ОУ "Любен Каравелов“ и се запознаха, не само на теория, а и практически с иновацията на училището. Представени бяха общо 13 различни урока с 13 различни преподаватели, участващи в модулното обучение.

Гости на днешното събитие бяха проф. Румяна Папанчева – председател на СНЦ "Образование и технологии“ и преподавател в Университет "Проф. д-р Асен Златаров“, родители, учители и ученици от гостуващите училища, които бяха впечатлени от иновативните уроци.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: