Бургазлии на протест във "Фейсбук" срещу строеж на ромски блок

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (19)
09:44 / 23.02.2012
2113
"Не на жилищата за роми до училище и детска градина в "Меден рудник". Такава група във "Фейсбук" е създадена срещу планираната многоетажна постройка за хора от малцинствата в бургаския квартал. "Защо ромите ще живеят в луксозен затворен комплекс, а българските семейства в панелните блокове нямат дори врати по входовете си", гневят се членове на групата в социалната мрежа. Недоволните бургазлии дори предлагат всеки от общинските съветници да построи по една ромска къща пред собственото си жилище и така щял да се реши проблемът.

Съпротива срещу планираното строителство оказват и някои от общинските съветници.

"Защо толерирате циганите, а няма програма за толериране на българите", коментира водачът на независимите в местния парламент Валентин Касабов. Според съветниците от ГЕРБ обаче инициативата е добра възможност за реализиране на работещ проект с пари по европейски програми.

"Не се притесняваме, че ще се създаде ново гето в комплекса. Теренът е избран, за да бъдат интегрирани хората, които ще живеят в този блок, да ползват училище, социални и медицински услуги", защити проекта Руска Бояджиева от отдел "Евроинтеграция" в общинската администрация.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Бургас:
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).