Бургазлии ще могат да изхвърлят опасни домакински отпадъци в мобилни центрове

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:03 / 21.01.2015
743
В Бургас ще има 8 мобилни центъра за разделно събирани фракции, в които всеки гражданин може да достави разделно събрани фракции - хартия, пластмаси, метали, стъкло и др., каза Павлин Михов, директор на дирекция "Околна среда" в община Бургас.

"Всеки гражданин може да достави на тези мобилни центрове, излезли от употреба гуми, електрическо и електронно оборудване, излязло от употреба. Всякакви отпадъци, включително и опасни от домакинството, лекарства с изтекъл срок на годност, опаковки, в които е имало агресивни течности, бои, химикали, разтворители, изгорели луминисцентни лампи", каза Михов.

Той допълни, че по този начин се създават нормални условия на хората безпроблемно да се освободят от отпадъците и адекватното им третиране. Михов отбеляза, че друг важен момент през настоящата година е разделното събиране на биоразградими отпадъци, които впоследствие ще бъдат третирани по подходящ начин с цел производството на компост.

"На новото регионално депо е изградена нова инсталация за компостиране и тези отпадъци ще бъдат предоставяни там. За целта към всеки квартал и съставно селище на общината ще бъде изградена площадка, на която хората, живеещи в съответното населено място, могат да изнесат своите растителни отпадъци", каза още той.

Михов подчерта, че общината осигурява своевременно обработка на тези отпадъци на място, смилане и изнасяне до компостиращата инсталация на регионалното депо.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).