Бургазлии вече могат да разгледат "Титаник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:21 / 06.12.2012
1429
Умалени копия на 100 000-тонния танкер "Хан Аспарух", и прочутите плавателни съдове "Титаник", "Мария Луиза", и "Верила", са само част от изключително интригуващите експонати, включени в изложбата "Макети на кораби". Тя беше открита от зам.-кметовете Красимир Стойчев и Йорданка Ананиева в зала "Ал. Г. Коджакафалията" в Морското казино в присъствието на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий.

"Бих искал да изкажа специалните си благодарности и към отзивчивите бургаски граждани - автори на макети", заяви в приветственото си слово Красимир Стойчев.

Експозицията включва 47 макета. Бургазлии и гостите на града ще имат възможност да разгледат експонатите и да се запознаят отблизо с историята на морското корабостроене в България в продължение на 1 месец.

Моделите на кораби са изработени в двете морски корабостроителници Варна и Бургас. Те гостуват с любезното съдействие на РИМ - Варна, Бургаски корабостроителници и к. д. п. Веселин Генов.

"Сигурна съм, че изложба като настоящата ще предизвика силен интерес у жителите на Бургас, защото, няма по подходящи ден и място за нейното представяне", заяви по време на откриването зам.-кмета по образование Йорданка Ананиева.

Според Ананиева домакинството на изложба на такава тематика обогатява и придава още повече значимост и чар във визитка на Бургас като кандидат за Европейска столица на културата.

Експозицията предизвика интереса както на хора, свързани с морския бизнес, така и на стотици малчугани.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
БХРА: Заради ремонта на пътя от Бургас до Сарафово туристическият...
Полицай пострада след гонка в Бургас, издирва се 24-годишен крими...
Даваме още военно оборудване на Украйна
Сувенирна топка на Христо Стоичков, подписана от него, ще бъде ра...
Младите лекари на Бургас организираха кръводарителска акция
Катя Мишева е новият директор на дирекция "Образование" в Община...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).