Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлийчета с престижно класиране на математическо състезание в Сочи
Автор: Екип Burgas24.bg 15:15 / 22.10.2015Коментари (1)925
©
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Сборен български отбор успя да достигне почетното трето място на XXVI Российский фестиваль юных математиков, провел се в Сочи преди дни. Ученици от математическите гимназии в Бургас, София и Пловдив се обединиха и представиха достойно България в оспорвана битка с елита на руската математическа школа.

За олимпийския град от Бургас тръгнаха единадесетокласникът Костадин Гаров с преподавател Ганка Вътева и десетокласниците Атанас Динев с преподавател Магдалена Янева и Константин Гаров с преподавател Динко Раднев. Отборът включи още трима участници от София и един от Пловдив.

Фестивалът е с продължителност една седмица, като времето е било разпределено на състезателна част и част за културен обмен. Тази година 7 отбора бяха допуснати до участие, като единственият извънруски отбор бе този на България. Четири са състезателните теми, в които участниците са мерили сили- комбинаторика, теория на числата, алгебра и геометрия, а задачите, с които нашите математици е трябвало да се справят, са били изцяло на английски език.

"Това не ни притесни ни най-малко, тъй като в ПМГ- Бургас изучаването на английски език е на много високо ниво и надали има човек, който не го говори. Руснаците имаха известно предимство да решават задачи на майчин език, но това по-скоро ни мотивира, отколкото да ни откаже." разказаха след завръщането си младите ни надежди.

Освен с почетното трето място, бургазлии се завърнаха в родината и с първо място в индивидуалното класиране по точки. Грамотата за отлично представяне отиде при Константин Гаров.

"Ако не броим созополските математически боеве през септември, реално момчетата ни пристигнаха в Сочи без предварително да са се подготвяли за конкретното състезание. За нас това е важно, защото така най-ясно се вижда на какво ниво е общата им подготовка. Видяхме пропуските си и сега ще работим усилено върху тяхното преодоляване.

През февруари представители на ПМГ- Бургас ще участват в математическото състезание The Harvard-MIT Mathematics Tournament, а там нямаме право на грешки. Още от сега започваме с подготовката" заяви Динко Раднев, който е бил и един от придружителите на отбора в Русия.

Любопитен факт е, че още от първото издание на Руския младежки математически фестивал през 1989 г. е участвал отбор от ПМГ "Акад. Никола Обрешков"- Бургас. След дълго затишие ръководството възобновява участията през 2008 г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 22.10.2015 г.
+1
 
 
Нашите деца са умни,факт!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: