Бургазлийка от "Йовков" с награда от моден фестивал в Полша

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:44 / 16.09.2010
1955
Бивши и настоящи ученици от
СОУ " ЙОРДАН ЙОВКОВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Преди няколко дни завърши V Международен фестивал за дизайн на младежко облекло "Сами за себе си" в град Серадзе, Полша, научи Burgas24.bg. В него взеха участие 54 гимназисти от професионални паралелки на различни европейски държави. Правото да участват във фестивала всички те са заслужили след спечелена проектна разработка на скица на ансамбъл от младежка мода. Да представят България бяха поканени пет участници. Сред тях бе и бургазлийката Теодора Лазарова-ученичка от ХІ клас, специалност "Моден дизайн на облекло" в СОУ "Йордан Йовков".

Нашата участничка се представи с разработка на пола - тип "балон" от черен сатен с широк сив кант отдолу, и официална блуза от сатен с бледосив цвят. За акцент на тоалета Теодора бе изработила и елегантна вратовръзка в контрастен цвят. Моделирането и проекта на тоалета ученичката осъществи под ръководството на инж.Нина Цанкова - преподавател по теоретично обучение. Реализацията на модела е изпълнена с методическото ръководство на г-жа Мария Чапразова-преподавател по практика, в шивашките лаборатории на училището.

На фестивала Теодора занесе клипове и рекламни материали, с които популяризира Община Бургас и професиите в своето училище. Показан бе и видеофилм за България. Благодарение на перфектната си визия ученичката сама дефилира на модния подиум със своя реализиран проект и се справи отлично със сложната хореография. С атрактивната си визия и и изискано поведение тя бе обект на интерес от множество млади хора, с които поставиха началото на нови приятелства.

Представянето и бе оценено по достойнство от журито и бе класирана за финала, където спечели наградата "Млад дизайнер" и парична премия за закупуване на тоалет от известна полска модна къща. Също така има правото да участва с друга разработка в новата колекция за младежка мода на наградените.

Вчера, 15 септември, се състоя специална среща на Началника на РИО инж. Виолета Илиева с наградената ученичка, нейните учители и директора на училището г-жа Анна Пенева. Теодора Лазарова получи грамота и плакет на РИО-Бургас за отличното си представяне. Инж.Илиева и пожела след успехите на европейския подиум, в следващите години да се изяви и на световната модна сцена.

Очакваме с интерес новите проекти на Теодора като млад дизайнер, а също така и изявите на нейните съученици от професионалните паралелки по моден дизайн в СОУ "Йордан Йовков".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).