Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлийка от "Йовков" с награда от моден фестивал в Полша
Автор: Екип Burgas24.bg 16:44 / 16.09.2010Коментари (0)1920
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ " ЙОРДАН ЙОВКОВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Преди няколко дни завърши V Международен фестивал за дизайн на младежко облекло "Сами за себе си" в град Серадзе, Полша, научи Burgas24.bg. В него взеха участие 54 гимназисти от професионални паралелки на различни европейски държави. Правото да участват във фестивала всички те са заслужили след спечелена проектна разработка на скица на ансамбъл от младежка мода. Да представят България бяха поканени пет участници. Сред тях бе и бургазлийката Теодора Лазарова-ученичка от ХІ клас, специалност "Моден дизайн на облекло" в СОУ "Йордан Йовков".

Нашата участничка се представи с разработка на пола - тип "балон" от черен сатен с широк сив кант отдолу, и официална блуза от сатен с бледосив цвят. За акцент на тоалета Теодора бе изработила и елегантна вратовръзка в контрастен цвят. Моделирането и проекта на тоалета ученичката осъществи под ръководството на инж.Нина Цанкова - преподавател по теоретично обучение. Реализацията на модела е изпълнена с методическото ръководство на г-жа Мария Чапразова-преподавател по практика, в шивашките лаборатории на училището.

На фестивала Теодора занесе клипове и рекламни материали, с които популяризира Община Бургас и професиите в своето училище. Показан бе и видеофилм за България. Благодарение на перфектната си визия ученичката сама дефилира на модния подиум със своя реализиран проект и се справи отлично със сложната хореография. С атрактивната си визия и и изискано поведение тя бе обект на интерес от множество млади хора, с които поставиха началото на нови приятелства.

Представянето и бе оценено по достойнство от журито и бе класирана за финала, където спечели наградата "Млад дизайнер" и парична премия за закупуване на тоалет от известна полска модна къща. Също така има правото да участва с друга разработка в новата колекция за младежка мода на наградените.

Вчера, 15 септември, се състоя специална среща на Началника на РИО инж. Виолета Илиева с наградената ученичка, нейните учители и директора на училището г-жа Анна Пенева. Теодора Лазарова получи грамота и плакет на РИО-Бургас за отличното си представяне. Инж.Илиева и пожела след успехите на европейския подиум, в следващите години да се изяви и на световната модна сцена.

Очакваме с интерес новите проекти на Теодора като млад дизайнер, а също така и изявите на нейните съученици от професионалните паралелки по моден дизайн в СОУ "Йордан Йовков".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: