Бургазлийка ще мери сили с най-добрите брейкденс танцьори на Източна Европа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:19 / 04.09.2015
798
Тбилиси е готов да посрещне топ 16 брейкденс танцьори от региона в битка за короната на финала на Red Bull BC One за 2015 на Източна Европа, на 5-и септември. Събитието ще се проведе в Тбилиси Серкус, една от най-забележителните сгради в града, намираща се на хълм, от който се вижда "Площада на героите". Построена през 1939, разрушена през 1990 и отворена отново през 2011 след реконструкция, за първи път Серкус ще е домакин на такъв тип събитие.

Тбилиси се превръща в център на брейкденс културата за Кавказ през 2011, когато там се провеждат първото Red Bull BC One All Stars турне и първият Red Bull BC One Cypher. Дванадесет различни държави ще бъдат представени по време на финала, и Мари Славова ще мери сили с танцьори включително и от Грузия, Армения, и Азербайджан. Първата жена победител в историята на Red Bull BC One Queen Mary ще се състезава срещу 15 други танцьора за победата и шанса да продължи към Световния финал Red Bull BC One 2015 в Рим, Италия на 14-ти ноември.

Мари Славова завършва с отличие средно образование в Бургас и от септември започва висшето си образование по медицина във Франция. Владее перфектно няколко езика, а общо говори шест. Тя е и почетен гражданин на град Бургас макар и на тази млада възраст. Представя България в танцувални състезания по цял свят и е поверила развитието си на своя треньор - Христо Андонов от BSD Club, Бургас.

Всеки танцьор ще трябва да покаже неговите или нейните най-добри движения, ритъм и креативен стил, за да впечатли съдийския панел. Red Bull BC One All Stars Lilou (Франция) и Pelezinho (Бразилия) ще оценяват вечерта, заедно със Световния шампион на състезанието за 2012 Mounir (Франция). DJ Scream, от Украйна, ще държи тълпата от 1800 местни фена ентусиазирани и танцьорите в ритъма на танца и специфичните движения по време на вечерта.

От началото си през 2004, Red Bull BC One се превръща в най-престижната брейкденс надпревара, постоянно привличаща най-добрите индивидуални брейкденс танцьори в света. Red Bull BC One отбелязва брейкденс културата, използвайки оригиналния формат на битка един срещу един с елиминиране, за разлика от популярния в днешно време crew-battle стил, или групова битка по отбори.

Единственото момиче -бигърл Queen Mary ще се срещне с останалите Red Bull BC One финалисти за източна Европа, които са: бибой Quattro J (Азербайджан), бибой Pioneer (Грузия), бибой Booble (Армения), B-Boy Killa Kolya (Казахстан), B-Boy Onel (Гърция), B-Boy Miniboj Killa (Словакия), B-Boy Jester (Турция), B-Boy Naki (Словения), B-Boy Lux de Lux (Хърватия), B-boy Padre (Сърбия), B-Boy Robin (Украйна), бибой Uzee Rock (Украйна), бибой Stany The Game (Русия), бибой Gun (Русия), бибой Marius (Румъния).


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).