Бургазлия постави капан на телефонни измамници, полицията хвана "мулета"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:18 / 19.02.2015
1193
Вчера, в Първо Районно управление «Полиция» - Бургас, е получено съобщение от 46-годишен бургазлия за това, че е направен опит да бъде въведен в заблуждение по класическия механизъм за телефонна измама «животоспасяваща операция на близък».

Бургазлията се престорил, че вярва на гласа в телефонната слушалка, обещавайки му плащане на исканата сума в размер на 5 000 лв. Междувременно успял да алармира полицейските служители за извършваната измама, като в резултат на действията им, в района на бургаската улица «Гладстон» № 43 / където е трябвало да бъдат предадени парите/, са задържани: 23-годишния Й.И. и криминално проявения М.Л., 22-годишен, и двамата от Горна Оряховица.

М.Л. направил самопризнания, като заявил, че заедно с Й.И. трябвало да вземат сумата, като участвали в измамната схема в качеството си на «мулета». В резултат на допълнителните полицейски действия е констатирано, че двамата мъже са взели и сумата от 370 лева от възрастна жена, живееща на бургаската улица «Сливница», като съща е издирена.

Установено е, че това е 82-годишна бургазлийка, която е измамена по схемата «парична помощ на роднина, който трябва да си възстанови унищожени документи». Й.И. и М.Л. са задържани за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Инцидент с мъж на тротинетка в Бургас
Откриха труп на мъж в Несебър
Кметът на Бургас и представители на синдикатите в здравеопазванет...
Неспазване на дистанция доведе до катастрофа в "Долно Езерово"
Пилотен проект ще изгражда енергийна общност в Бургас
За тези хора "Бургасбус" пуска безплатна нощна линия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).